Societat

equipaments

El govern de Blanes clama un nou ús per a Mont-Ferrant

L'Ajuntament demana als propietaris que aclareixin el futur de l'històric edifici de les caves

El batlle aposta per una activitat “amb valor afegit” i vol “evitar” que sigui un focus de degradació

Un cop les caves Mont-Ferrant han deixat de produir-se a Blanes, s'obre la incògnita respecte al futur de l'emblemàtic edifici que ocupaven des del 1848, una gran masia enjardinada, al barri de Mont-Ferrant, on des de fa unes setmanes ja no hi ha activitat.

El grup Agrolimen –un gran hòlding amb empreses com Gallina Blanca– va comprar fa unes dècades les caves Mont-Ferrant. Va adquirir tant el negoci com l'edifici. A l'estiu es va vendre el negoci a la família Raventós –copropietària de Caves Parxet, Marquès d'Alella i Portal Montsant–, però no l'edifici, que continua en mans del grup que la té llogada fins a mitjan any vinent a la família Raventós. A partir d'aleshores no se sap què s'hi farà. Segons van indicar fonts municipals, Agrolimen va estudiar traslladar-hi unes altres caves del seu grup, però finalment ho va descartar. Ha estat impossible que el grup propietari de l'edifici expliqués a aquest diari la intenció que té amb l'històric immoble.

Qui sí que ho té clar és l'Ajuntament de Blanes, que no acceptarà qualsevol activitat. L'alcalde, Josep Marigó, va apostar per una “activitat de qualitat”. L'Ajuntament ja ha contactat amb l'empresa per esbrinar quines són les seves intencions: “L'Ajuntament estarà de cara a activitats amb valor afegit: s'hi ha de muntar una activitat de qualitat”, va assegurar Marigó.

Les caves Mont-Ferrant estan protegides i catalogades com a equipament privat; per tant, no s'hi podrà fer qualsevol cosa. Un altre temor de l'Ajuntament és l'estat de la masia i dels jardins. “La casa i els jardins estan molt ben cuidats; no acceptarem que esdevinguin un focus de degradació”, va alertar Marigó. L'alcalde va concretar que en cas que els propietaris no cuidessin la finca, el consistori utilitzarà “els mitjans per evitar-ho”.

Marigó també va criticar Agrolimen per haver-se venut el negoci tot i ser un grup molt gran: “El que sap greu és que el problema que tingués el grup Agrolimen fos les caves de Blanes”, va dir. Marigó va denunciar que l'hòlding havia “perdut la voluntat de seguir la història de més de 150 anys”, una història de la qual, segons va recordar l'alcalde, el grup Agrolimen “també ha estat partícip”.

LA FRASE

L'Ajuntament estarà de cara a activitats amb valor afegit: s'hi ha de muntar una activitat de qualitat
Josep Marigó
Alcalde de Blanes

Continua el buidatge i desmuntatge de les caves

Els veïns del barri de Mont-Ferrant de Blanes no poden evitar mirar amb nostàlgia l'interior de les històriques caves del mateix nom cada cop que hi passen per davant. És la masia que durant dècades ha acollit la producció del cava degà de Catalunya. Des de fa unes setmanes, però, el primer cava del país ja no es produeix a l'emblemàtic edifici blanenc. Els nous propietaris, la família Raventós, han traslladat la producció a altres plantes del seu grup.

Aquests dies, però, a les caves de Blanes encara hi ha activitat. Poca. Molt poca. Bàsicament són tasques de desmuntatge i de recollida del material que els nous propietaris podran aprofitar. Ahir mateix s'estaven fent encara aquests treballs: una furgoneta recollia material perquè fos traslladat, una feina que es podria allargar encara unes setmanes més. Fins i tot alguns mesos més. I és que els nous propietaris de les caves Mont-Ferrant –el negoci– tenen l'edifici blanenc llogat fins a mitjan any vinent. Serà llavors quan les portes de les caves es tancaran, en espera que s'hi porti a terme una nova activitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia