Societat

Absolen la pianista per a qui demanaven presó

L'Audiència de Girona critica la pena sol·licitada i afirma que no hi ha proves

L'Audiència de Girona ha absolt per “falta de proves” Laia Martín Hernández, la pianista de Puigcerdà que s'enfrontava a cinc anys i mig de presó arran de la denúncia d'una veïna a qui molestaven els seus assajos. En l'últim dia del judici, la fiscal va rebaixar substancialment la petició de pena per a Martín: dels set anys i mig de presó que sol·licitava inicialment, va passar a un any i vuit mesos, tant per a la jove com per als seus pares.

En la sentència, coneguda ahir, la secció quarta de l'Audiència de Girona manté que “no s'han trobat suficients proves de càrrec que permetin acreditar que, entre octubre del 2003 i setembre de 2007, l'acusada estigués tocant els dies i hores denunciats, i a més decibels dels legalment permesos”. A més, el tribunal veu “una absoluta falta de fonament” de les acusacions en el fet que anessin en contra dels pares de la concertista, que destaca que van dur a terme diverses actuacions per insonoritzar l'habitació i el piano.

L'Audiència hi afegeix que no s'ha pogut acreditar que hi hagi una relació directa entre el so de l'instrument i el trastorn nerviós que patia la denunciant. També critica que les acusacions hagin arribat a aquest extrem i les penes sol·licitades inicialment, que considera “desproporcionades”. A més de la presó, la fiscal va sol·licitar una multa de 1.620 euros i que durant mig any la noia no pogués tocar mai el piano.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia