Societat

Clúster d'Èxit

Nou entitats de Girona s'han unit en la lluita a favor de la inserció laboral de persones i col·lectius en situació d'exclusió sociolaboral

L'aposta de present i futur de la proposta ha estat guardonada amb el premi Piñol

Negoci i valors s'han ajuntat amb força en un mateix projecte

L'Anna Güell és la coordinadora del grup Èxit, creat el 2008 per tres entitats amb sinergies, experiències i activitats compartides, i està contenta, ja sigui perquè fa poc més d'un any la proposta es va ampliar i avui són nou les empreses que treballen en l'àmbit de la inserció laboral –Tresc, Astrid 21, Els Joncs, Mifas, Onyar-la Selva, El Brot, Ecosol, Mas Xirgu i Drissa–, ja sigui perquè en temps de penúria com els que ens toca viure, l'aliança solidària ha estat guardonada amb el premi Piñol. Instaurat en memòria de Josep Maria Piñol i convocat per la Fundació Acció Solidària Contra l'Atur amb el suport de l'Obra Social La Caixa, el premi té l'objectiu de reconèixer la innovació i la trajectòria institucional d'una entitat que aposta per la inserció laboral de persones i col·lectius en situació d'exclusió sociolaboral.

El grup Èxit, que en aquest moment factura 16 milions d'euros, dóna feina a 331 treballadors amb especials dificultats –o sigui, amb més d'un 65% de discapacitat–, 226 amb discapacitat física –entre un 33 i un 65% de discapacitat– i 40 persones amb risc d'exclusió laboral, la qual cosa significa que assegura el futur de 597 persones, de 162 professions diferents. La seva filosofia és clara, es tracta de consolidar, crear, desenvolupar i posar en marxa accions integrades que dinamitzin l'ocupació dels col·lectius amb què laboren i l'activitat econòmica de les activitats dels seus membres, que complementen la iniciativa privada amb els agents socials i les institucions. Després d'un llarg procés d'integració, el grup Èxit s'estructura en la feina conjunta d'entitats consolidades que han sabut renunciar a allò prescindible per potenciar unes línies de negoci que, recolzant-se en els valors similars i compartits, han sabut convertir la confiança, l'especialització i el compromís social en una iniciativa innovadora que, com diu Anna Güell, “ajuda a millorar els nostres recursos econòmics i socials”.

Quí?

El grup Èxit aplega nou entitats que treballen en l'àmbit de
la inserció laboral.

Què?

Consolidar i desenvolupar accions que dinamitzin col·lectius amb discapacitat.

Com?

A través
d'una aliança d'empreses socials amb
la qual es desenvolupen gran quantitat de línies de negoci.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia