Societat

Rigau anuncia mil mestres més per al curs vinent

El nombre de docents queda lluny dels que hi havia quan CiU va arribar al govern

L'oposició acusa la consellera de mantenir la tisorada dels últims anys

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va anunciar ahir que el curs vinent hi haurà mil places de mestre més que aquest any, de manera que es passarà de les 64.073 actuals a 65.073. Rigau va fer aquestes declaracions durant la compareixença en la comissió d'ensenyament i universitats del Parlament, en què va presentar els comptes de l'any 2014, de 4.147,4 milions d'euros, que comporten un augment del 0,2% respecte dels 4.139,4 de la pròrroga pressupostària del 2013.

El lleuger augment en el nombre de docents, el primer des que l'any 2010 va començar una tendència a la baixa tot i l'increment de la població escolar, queda, però, molt lluny de la dotació de 67.054 mestres que hi havia quan Rigau es va fer càrrec d'Ensenyament, l'any 2010.

La consellera va anunciar també la instauració d'un nou sistema de finançament de la construcció d'edificis escolars que, segons va explicar, permetrà al seu departament disposar de prop de 15 milions d'euros més durant els pròxims quatre anys. Fins ara, quan es volia fer un equipament, Ensenyament desviava la inversió econòmica de la construcció i el seu futur manteniment a l'Institut Català de Finances i ja no podia disposar d'aquells diners. D'ara endavant, el departament de Rigau començarà a pagar les obres a mesura que es vagin fent i tindrà més liquiditat.

El pressupost que va presentar Rigau va tenir l'aval d'ERC, però va ser rebutjat per l'oposició, que va acusar la consellera de vendre com a “socials” uns comptes que, tot i el lleuger augment respecte del 2013, mantenen la precarietat dels últims anys. La titular d'Ensenyament va admetre que aquest pressupost no és “el que Catalunya es mereix”.

L'Estat posarà 19 milions més per als Erasmus

El programa de beques Erasmus per a aquest curs tindrà una dotació de 34 milions d'euros després que l'Estat hi hagi aportat 19 milions més. El nou pressupost respon a la rectificació del Ministeri d'Educació, que havia anunciat que l'ajut complementari només es donaria a alguns estudiants.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia