Societat

TRIBUNALS

El novè mosso imputat creia que Benítez fingia

Si no s'identifica l'agent que va anar als pisos, es farà una roda de reconeixements

El novè mosso imputat per la mort de l'empresari Juan Andrés Benítez al barri del Raval, després de la reducció policial, va reiterar ahir davant la jutgessa que va acabar de netejar la taca de sang que hi havia al terra “per higiene i protocol”, sense que cap dels dos sergents que hi havia li ho manessin ni prohibissin. Abans, un altre agent imputat hi va tirar aigua.

L'agent va admetre que havia netejat aquesta prova després de saber que l'empresari havia tingut un atac cardíac; és a dir, que podia morir.

El mosso va explicar que abans de netejar la sang havia ajudat uns companys a dur Benítez al cotxe policial. Hi va afegir que pensaven que Benítez “fingia” haver-se desmaiat i “un company li va aplicar un punt de dolor al canell”, i com que no va reaccionar li van prendre el pols, i no en tenia, i després van demanar l'atenció al SEM. Un dels tècnics del SEM va precisar al jutjat ahir que l'empresari tenia les mans lligades a l'esquena i la cama dreta agafada a les manilles.

L'agent també va detallar que havia acompanyat una agent, de la qual va donar el nom, a l'interior d'un pis perquè ella va dir que tiraven coses. Després la va veure parlar amb una dona i ell va marxar. Se sospita que, davant aquesta mossa, una veïna va esborrar setze fotos de l'incident que havia fet amb el seu mòbil. Si el Departament d'Interior no la identifica, la jutgessa farà una roda de reconeixement perquè la veïna ho faci.

D'altra banda, deu entitats de gais i lesbianes i contra la sida van presentar ahir a la fiscalia una denúncia contra el Sindicat de Policies de Catalunya per revelació de secrets oficials, per haver revelat l'estat serològic de Benítez.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia