Societat

Dos dies de Gran Recapte d'aliments

Més de 20.000 voluntaris per cobrir 1.900 punts de recollida a tot el país

El Mercat Municipal de Santa Caterina acull aquest matí l'acte oficial d'obertura del Gran Recapte, que s'ha marcat com a objectiu recollir 3 milions de quilos d'aliments en dos dies. El president del Banc dels Aliments de Barcelona, Antoni Sansalvadó, i la secretària general del patronat de l'entitat, Roser Brutau, donaran el tret de sortida a la campanya, que es tancarà demà a les onze de la nit, quan es calcula que l'últim camió provinent dels diferents punts de recollida arribarà a la seu central del Banc dels Aliments de Barcelona.

Uns 1.900 punts de recollida en supermercats i mercats de centenars de poblacions del país i la mobilització de més de 20.000 voluntaris, responsables de dinamitzar i organitzar cada un d'aquests punts, són algunes de les dades que ja donen una idea de la magnitud de la iniciativa. Les persones que no es puguin acostar a cap mercat o supermercat poden fer la donació a través del web www.granrecapte.com o bé a través dels canals electrònics de La Caixa.

Millores d'organització

Aquest any s'han introduït a la recollida algunes millores d'organització que permetran des d'avui mateix traslladar els aliments a les diferents seus del Banc dels Aliments a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona. La companyia de transport Integra2 garanteix la recollida de molts dels mercats i supermercats, i la fundació també té la col·laboració de les companyies La Vallesana i Aliance-Brother. Una altra novetat és que la classificació dels aliments provinents de la demarcació de Barcelona es farà aquest cop en una nau de gairebé 2.500 m² cedida per la ZAL-Prat, al Prat de
Llobregat.

LES XIFRES

1.900
punts de recollida hi haurà avui i demà a tot Catalunya. Supermercats, entitats, clubs d'esports, associacions de tota mena...
20.000
voluntaris es mobilitzaran avui i demà dissabte durant tot el dia. Diumenge tocarà seleccionar els aliments i classificar-los.

Les empreses s'hi aboquen

Empreses d'alimentació i distribució s'estan abocant a ajudar en el Gran Recapte, tant en aportacions com en campanyes pròpies entre els treballadors o de recollida. És el cas d'El Corte Inglés, que s'ha compromès a doblar la quantitat del producte que els seus clients donin. O bé Condis, que entregarà més de nou mil quilos de productes de nutrició infantil. Les més de nou tones d'aliments equivalen a més de 17.000 productes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia