Societat

Els centres de distribució d'aliments ajuden nou mil famílies de la demarcació

S'injecten 1,3 milions d'euros perquè els deu centres que hi ha al territori puguin fer front al 2014

La consellera Munté destaca l'esforç del món local

Els deu centres de distribució d'aliments (CDA) que hi ha a les comarques gironines han atès, aquest any, nou mil nuclis familiars, tres mil més que el 2012, moment en què aquesta xarxa, que gestiona Càritas, estava formada per només sis centres. Les dades es van donar a conèixer ahir a Girona després de la signatura d'un conveni entre la conselleria de Benestar Social i Família, la Diputació de Girona, la Fundació Banc d'Aliments de les comarques de Girona, l'Obra Social La Caixa i Càritas de Girona que té com a objectiu destinar 1.288.000 euros als CDA de Girona, Salt, Figueres, Lloret de Mar, Palamós, Olot, Palafrugell, Banyoles, Torroella de Montgrí i Roses. Es tracta d'una injecció econòmica que, segons va explicar el bisbe de Girona i president de Càritas, Francesc Pardo, ha d'ajudar els CDA a fer front al 2014. Un any que, segons va ressaltar, es presenta “sense la marató de la pobresa de TV3 i amb menys excedents europeus per al Banc dels Aliments”. A aquests 1,3 milions d'euros, s'hi han de sumar les aportacions que fan els ajuntaments on hi ha els CDA, que pugen a 1,6 milions d'euros. Així, el pressupost global per als CDA és de 3 milions d'euros.

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, va destacar “l'esforç titànic” que es fa des del món local per atendre les persones més necessitades. I va indicar que la principal virtut dels CDA és que “ajuden a dignificar i normalitzar la distribució d'aliments”. Tant el president del Banc dels Aliments, Frederic Gómez, com el president de Càritas van assegurar que el model de CDA de la demarcació és un referent a la resta de Catalunya i també a l'Estat espanyol. El Banc dels Aliments va atendre l'any passat 42.000 persones, la meitat de les quals des dels centres de distribució d'aliments que funcionen al territori.

A aquest conveni, Benestar i Família hi aporta 74.000 euros; la Diputació de Girona, 100.000 euros; La Caixa, 18.000 euros; el Banc dels Aliments, 900.000 euros en aliments, i Càritas, 30.000 euros a més d'una aportació en aliments per valor de 166.000 euros.

El Gran Recapte, en marxa

La signatura del conveni va coincidir amb el primer dia de la campanya del Gran Recapte, que es fa a 320 establiments de 78 poblacions gironines amb més de tres mil voluntaris. I amb el repte d'arribar a recollir quatre mil tones de menjar. Al concert benèfic a càrrec del Conservatori de Música que es va celebrar dijous a l'Auditori de Girona per donar el tret de sortida a la campanya, ja es van recaptar prop de mil quilos d'aliments. D'altra banda, la campanya que duu a terme l'Espai Gironès de Salt a favor també del Banc dels Aliments va a bon ritme: en cinc dies es van recollir prop de cinc tones de menjar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia