Societat

universitats

La UAB ja té més alumnes de MOOC que presencials

Els cursos gratuïts en línia de matemàtiques, egiptologia i sistemes digitals sumen més de 45.000 estudiants

La universitat preveu que la xifra augmenti

Les universitats catalanes s'han afegit aquest curs a la moda dels MOOC (massive open online courses), els cursos gratuïts que ofereixen universitats d'arreu del món, accessibles a través d'internet i, de moment, amb un gran èxit de convocatòria. Aquest és el cas de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que ja té més alumnes de MOOC (45.225) que tots els estudiants presencials del curs 2012/2013 (42.860) sumant-hi els de grau, màster, doctorat i formació continuada.

La UAB té en marxa un curs anomenat Pre-Calculus, sobre matemàtiques, amb 17.816 alumnes inscrits; un altre d'egiptologia, amb 25.320, i en té programat un tercer sobre sistemes digitals, que ja disposa de 2.089 inscrits –els responsables de la universitat preveuen que la xifra augmenti de manera significativa d'aquí a l'inici del curs.

La UAB va arribar a un acord amb Coursera, una de les principals plataformes de cursos gratuïts en línia, per oferir els seus estudis. En aquesta plataforma hi participen universitats com la de Stanford, Princeton i Columbia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia