Societat

Premi a la secció ‘Catalunya vol viure amb dignitat'

El Consell Municipal de Benestar Social de Barcelona atorga a la secció Catalunya vol viure amb dignitat el guardó del 2013

El Punt Avui avança que donarà la quantia del guardó a fins socials

La secció Catalunya vol viure amb dignitat ha rebut aquest dimecres a la tarda el guardó de premsa del Consell Municipal de Benestar Social de l'Ajuntament de Barcelona. El consistori barceloní ha atorgat el premi anual a la secció que recull l'actualitat social i que exposa el dia a dia de les entitats i ONGs que treballen per superar els dèficits socials.

L'entrega del premi s'ha fet al Saló de Cent de l'Ajuntament, presidida per la tinent d'alcalde i presidenta del Consell de Benestar Social, Maite Fandos. Han recollit el guardó el director d'El Punt Avui, Xevi Xirgo i el cap de secció de Societat, Carles Sabaté.

Catalunya vol viure en dignitat va néixer, com a secció integrada a la de Societat, el maig passat. S'hi reflecteix l'actualitat social del país i les dificultats que persones i entitats tenen per tirar endavant l'extraordinària solidaritat que està generant la crisi.

L'Ajuntament de Barcelona ha tingut en compte l'esperit de la secció, que atorga veu als qui sovint quedaven arraconats en els mitjans de comunicació. Entre els reportatges premiats figuren la radiografia del tercer sector, o bé la malnutrició infantil a Catalunya. De fet, El Punt Avui va ser el primer diari en alertar de les deficiències alimentàries d'una part de la població infantil, en el reportatge Passen gana, on s'explicava l'entrepà màgic, de pa sense tall.

L'aposta social d'El Punt Avui va donar un pas endavant més durant l'estiu passat. A banda de difondre la campanya La fam no fa vacances dels Banc dels Aliments, el diari va implicar-se i va participar activament en la recollida de queviures. Els lectors i treballadors d'El Punt Avui van aportar-hi una tona i mitja d'aliments, recollides a les redaccions de Girona i Barcelona. Van ser cedides al Banc dels Aliments en el que va ser el primer recapte d'estiu.

Atenent al caràcter de la secció, El Punt Avui ha decidit cedir la totalitat del guardó, valorat en 5.000 euros, a fins socials. Els diners serviran per posar en marxa o apuntalar alguna activitat solidària, que serà exposada en aquestes pàgines el cap de setmana que ve.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia