Societat

Francesc destaca la “saviesa i generositat” de l'“infatigable” cardenal Ricard Maria Carles

El papa envia un telegrama de condol al cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach

Centenars de persones passen per la capella ardent de Carles al bisbat de Tortosa

El papa Francesc ha enviat un telegrama de condol al cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, per la mort del seu predecessor, el cardenal Ricard Maria Carles Gordo, als 87 anys.

En el seu missatge, el pontífex romà ha pregat pel descans etern de “qui va exercir amb diligent sol·licitud apostòlica el ministeri episcopal, primer com a bisbe de Tortosa i després al capdavant d'aquesta estimada arxidiòcesi de Barcelona, lliurant-se constantment a la tasca evangelitzadora amb saviesa i generositat i impulsant infatigable nombroses iniciatives pastorals, amb gran proximitat als sacerdots, a la vida consagrada i als seminaristes, als quals va dedicar una especial atenció”.

La màxima autoritat de l'Església catòlica ha recordat els “grans serveis prestats a l'Església” pel cardenal difunt i ha manifestat el més sentit condol als familiars, a tots els que el van conèixer personalment i als fidels de l'arxidiòcesi.

Més a prop, centenars de persones, la majoria veïns de la ciutat, s'han acostat aquest dimarts a la capella ardent de Ricard Maria Carles situada a la catedral de Tortosa per donar l'últim adéu a Don Ricardo.

Mols dels que han acudit a fer-li homenatge pòstum l'han recordat com una persona afable, propera, senzilla, i molt estimada pels feligresos i també per tota la comunitat eclesiàstica.

Tot i ser arquebisbe emèrit de Barcelona, el cardenal Carles ha deixat petjada a la ciutat de Tortosa, on va exercir estar al capdavant de la diòcesi durant 21 anys i a on va fixar la seva residència quan es va retirar. Amant de la muntanya, Carles era un enamorat del massís dels Ports.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia