Societat

infraestructures

L'L9 de metro disposa de 200 milions més

Acord entre les concessionàries i el govern

Estrenarà nou tram el 2016

Un acord entre les empreses concessionàries de la línia 9 del metro i la conselleria de Territori i Sostenibilitat permetrà disposar de 200 milions d'euros més per afrontar les obres d'aquesta línia. La renegociació entre les constructores i concessionàries del servei i el govern accelerarà unes obres que estan aturades i que permetrien inaugurar un altre tram de l'L9, el primer dels ramals sud, entre Zona Universitària i l'aeroport del Prat. Aquesta connexió duria el metro a tocar de l'aeroport de Barcelona, per primer cop, l'any 2016.

El conseller de Territori, Santi Vila, va explicar ahir que han desbloquejat el pacte i que aquest inclourà la posada en marxa d'un tren llançadora entre l'estació intermodal del Prat, al centre del municipi, i les terminals. Les obres dels trams centrals i sud de l'L9 es van gairebé aturar per falta de pressupost l'any passat. Els esforços del govern se situen ara a fer funcionar el ramal cap a l'Hospitalet, la Zona Franca i el Prat.

Pujarà la T-10, “pels turistes”

El conseller Santi Vila va vaticinar ahir que els títols de transport metropolità s'apujaran el 2014. La reunió de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) decidirà dilluns l'abast de la puja, tot i que Vila va augurar ahir que augmentaran de preu tant el bitllet senzill com la T-10, la targeta més utilitzada al transport metropolità de Barcelona. Vila ho justifica perquè són bitllets que “usen els turistes”, malgrat que la T-10 ja costa 9,80 euros i és la més comprada pels ciutadans de tota l'àrea metropolitana. Vila va aclarir que l'augment “està per determinar”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia