Societat

A Amer reivindiquen que van ser pioners a donar caldo casolà als visitants

Caldos Aneto repartirà brou als pessebres vivents associats, però al de la vila selvatana prefereixen el seu

A Mont-ras aposten per la consciència social

Els organitzadors del pessebre vivent d'Amer (25 i 26 de desembre, 18.30 i 20 h) no es volen deixar prendre el segell de ser la primera representació al país que va repartir i que reparteix encara caldo casolà als assistents. Aquesta reivindicació, que fins i tot l'han fet al cartell anunciador d'aquest any, no és gens gratuïta. I és que l'empresa Caldos Aneto ha arribat a un acord amb l'Associació Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya, de la qual forma part el d'Amer, per promocionar-se mútuament. Per això, els assistents a tots els pessebres vivents de la coordinadora podran degustar caldo d'aquesta marca comercial gratuïtament. A Amer podran tastar un caldo elaborat amb els aliments tradicionals i que cou durant hores.

Antidesnonaments

Les entitats pessebrístiques locals han volgut reivindicar un futur digne per als desnonats i, per això, en la majoria de les mostres de diorames de la federació que els aplega n'hi haurà de protesta contra els afectats. Així, i a tall d'exemple, es podrà veure un naixement a punt de ser desnonat, un altre sense estable perquè ja han estat expulsats del lloc on s'estaven i nens malvivint en un cementiri de cotxes. Els Amics del Pessebre del Baix Empordà han estat els pioners en aquest nou format pessebrístic.

A Mont-ras han fet un naixement desocupat i amb l'entrada precintada per una cinta policial. Just a la porta es pot veure la Verge Maria, Josep i l'infant Jesús abandonant-lo per un desnonament. A darrere, els Tres Reis Mags porten pancartes reivindicatives per aturar els desnonaments i contra les retallades. Les entitats de la Federació de Pessebristes de Catalunya mostraran més de vuitanta exposicions a les seves seus arreu de Catalunya, el País Valencià i Mallorca.

LA XIFRA

2
representacions
es faran del pessebre vivent d'Amer, on es repartirà caldo tradicional.

LA FRASE

No podem ser, de cap de les maneres, aliens a la realitat que ens envolta
Albert Català
President de la Federació Catalana de Pessebristes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia