Societat

infraestructures i serveis

El TAV es queda el 59% de viatgers del corredor de Madrid

El tren que uneix Madrid amb Barcelona supera els tres milions de passatgers

Enguany guanya un 15% d'usuaris

El corredor del tren d'alta velocitat (TAV) entre Barcelona i Madrid ha assolit aquest any el 59% de la quota de mercat respecte del pont aeri, segons informen Renfe i el Ministeri de Foment.

Amb més de tres milions de viatgers en aquesta ruta, el servei aconsegueix un augment del 15% de passatgers respecte del 2012, fet que suposa el sostre màxim des que el tren procedent de Madrid va arribar a Barcelona per primer cop el febrer del 2008. El rècord mensual es va aconseguir aquest mes de juliol passat, quan 309.415 usuaris van optar per viatjar entre les dues ciutats amb el tren d'alta velocitat.

En comparació amb l'avió, els més de tres milions de passatgers suposen una quota de mercat de gairebé el 60% després de sis anys d'haver-se posat en marxa el servei. Les tres hores i escaig de temps de recorregut situen el servei en la franja òptima per guanyar en competitivitat a les companyies aèries –el vol tarda tres quarts d'hora, però s'hi han d'afegir un parell d'hores més entre el trasllat als aeroports i la facturació de maletes–. Arreu del món, el tren d'alta velocitat guanya l'avió en els recorreguts de fins a 500 km i menys de quatre hores de viatge.

En el cas del corredor Barcelona-Madrid, el tren ha necessitat uns quants anys per situar-se en el 59% de quota, tenint en compte que el pont aeri ha estat històricament un dels corredors més transitats del món. El corredor entre Figueres i Madrid, l'han utilitzat prop de sis de milions de viatgers.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia