Societat

L'assassí de la Ribera, detingut després d'agredir un indigent

El sospitós ja va ser retingut poc després del crim, però se'l va deixar en llibertat per falta de proves concloents

El suposat autor del doble apunyalament al barri de la Ribera de Barcelona que va provocar dimarts un mort i un ferit, ja ha estat detingut. Es tracta d'un jove de 20 anys i de nacionalitat marroquina que ha estat enxampat després d'una singular detenció. Ara falta escatir, principalment, el mòbil del crim, tot i que la hipòtesi més plausible és la d'un episodi de violència gratuït i sense lògica aparent.

Es dóna el cas que, poca estona després que es produís el crim, el noi ja va ser interceptat per una patrulla dels Mossos d'Esquadra desplegada a la zona. La seva aparença coincidia amb la descripció física del sospitós que havien fet els testimonis. Un cop a la comissaria de les Corts, va ser sotmès a una roda de reconeixement, però la identificació no va ser satisfactòria i el van haver de posar en llibertat.

Hores després –concretament, dimecres a les cinc de la matinada– la Guàrdia Urbana el va arrestar perquè havia colpejat un indigent amb un pal. Un episodi que il·lustra, o reforça, la tesi d'un quadre agressiu desbocat. Se'l va tornar a traslladar a les Corts, ara però amb la condició de detingut; fonts policials han explicat que aquesta circumstància legal és el que va permetre fer-li un escorcoll a consciència, fet que va permetre descobrir que tenia restes de sang a la roba que no eren visibles a ull nu. Aquestes taques no es van poder detectar la primera vegada que va ser a la comissaria perquè, en aquella ocasió, hi va acudir en qualitat de retingut i va ser sotmès a un control menys detallista. L'anàlisi de la sang va permetre descobrir que el seu ADN coincidia amb el del finat. El cas estava resolt.

Paral·lelament, ahir va ser donat d'alta el ferit en l'agressió, que ha estat ingressat durant dos dies a l'hospital Clínic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia