Societat

Una associació de Vilanova ofereix esmorzars socials

Se n'ocupa l'associació Alè, al centre cívic La Geltrú

Els usuaris són derivats dels serveis socials municipals

Una associació de Vilanova i la Geltrú ofereix esmorzars socials per a persones amb risc d'exclusió social o que viuen dificultats econòmiques. De dilluns a divendres, a les vuit del matí, l'associació Alè permet que els usuaris del projecte Cafè caliu, que ara són una dotzena, tinguin un esmorzar calent i, a més, i gaudeixin d'una estona en què es poden relacionar amb altres persones.

José Belzunces, responsable d'aquesta activitat, que es fa al centre cívic La Geltrú, explica que la majoria de les persones que s'hi acullen “vénen derivades dels serveis socials municipals”. Quatre integradors socials van engegar aquesta iniciativa en veure que a la ciutat no hi havia cap menjador social. L'objectiu de l'associació Alè és crear un menjador social que ofereixi més àpats i fer projectes d'inserció ocupacional. Tenint en compte els recursos de què disposaven, van decidir començar per l'àpat matinal, en què s'ofereixen productes calents perquè poden usar la cuina del centre. Belzunces insisteix en el fet que “un menjador social és gratuït, ja que quan has de pagar un euro ja no és social”.

Els productes que s'utilitzen en aquests esmorzars, que es van començar a oferir el mes de novembre passat, són donatius dels bancs d'aliments i de particulars. Tothom es pot dirigir al centre cívic municipal a fer-hi aportacions, i l'entitat també en compra.

El repte de l'entitat és ampliar fins a una quarantena els beneficiaris de l'esmorzar solidari. Actualment, entre els usuaris de La Geltrú també hi ha nens, d'entre 6 i 12 anys. A més d'àpats, el coordinador de Cafè caliu detalla que els agradaria oferir activitats d'economia de la llar i d'inserció ocupacional, com saber gestionar la RMI i els lots d'aliments. “És un projecte molt reconfortant, perquè tots els usuaris són molts agraïts i et donen forces per continuar”, conclou Belzunces.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia