Societat

Dimiteix el director del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona

El centre perdrà 18 dels 21 projectes amb la marxa de Juan Carlos Izpisúa, considerat un líder mundial de la investigació amb cèl·lules mare

Izpisúa abandona el càrrec per falta de suport financer i polític part dels governs català i espanyol

El director del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona, Juan Carlos Izpisúa, ha dimitit per falta de suport financer i polític per part dels governs català i espanyol, segons ha avançat El País i han confirmat fonts del centre. Izpisúa és considerat un líder mundial de la investigació amb cèl·lules mare. El Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona està en entredit ja que amb la marxa del seu director perdrà la majoria dels seus projectes. I és que 18 dels 21 projectes del centre són propietat intel·lectual d'Izpisúa i aquest se'ls emportarà.

El ministeri de Sanitat i Consum va aprovar al juliol de 2004 la creació del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona, que té la principal missió d'investigar amb cèl·lules mare embrionàries humanes, com també amb diferents models d'animals, amb la finalitat de conèixer els mecanismes bàsics del desenvolupament inicial i de l'organogènesi i l'aplicació de les línies cel·lulars que es deriven de les cèl·lules mare a malalties (medicina regenerativa) en les que hi ha pèrdua de cèl·lules (malalties degeneratives).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia