Societat

Un 54% d'usuaris diaris a internet

El nombre de joves de 16 a 24 anys que s'hi connecta cada dia puja fins a un 86%

Hi ha 25 milions de persones a la xarxa

Un 54% d'usuaris es connecten diàriament a internet, percentatge que augmenta fins a un 86% entre els joves de 16 a 24 anys, segons s'indica en l'informe La societat de la informació a Espanya del 2013, fet per Telefónica.

La vida digital és imparable malgrat la crisi econòmica, segons l'estudi. Així, s'hi indica que un 72% dels ciutadans, dos punts més que el 2012, havien accedit a internet en els últims tres mesos. En termes absoluts, uns 25 milions de ciutadans de l'Estat espanyol d'entre 16 i 74 anys es connecten a internet, 700.000 usuaris més que l'any anterior.

Les xarxes socials, com ara Twitter i Facebook, formen part de la vida dels internautes. Un 64% participen en les xarxes, percentatge que puja fins a un 94% en la franja dels joves. La participació de les dones (65,6%) és una mica més alta que la dels homes (62,8%).

A més, la connexió a la xarxa cada cop es fa més fora de l'habitatge o del lloc de treball. Ho indiquen un 70% dels usuaris d'internet. El dispositiu més usat per accedir-hi en mobilitat és el telèfon (amb un 63%), el segueixen els ordinadors portàtils (inclosos netbooks i tauletes), amb un 32%, i la resta (PDA, videoconsoles), amb un 6,3%. A banda d'això, el nombre de smartphones continua creixent i al món gairebé hi ha el mateix nombre de mòbils (uns 6.800 milions) que de persones (7.100 milions). I la venda de tauletes arreu del món ja va superar la dels ordinadors portàtils l'any passat.

LA XIFRA

7
És com comencen els números
de telèfon dels nous mòbils sol·licitats pels usuaris. L'inici amb el 6 sembla esgotat.

Les cites mèdiques, també

L'administració, la sanitat i l'educació són les àrees d'activitat en què l'ús d'internet s'està incrementant força entre els ciutadans. Més de 365 milions de tràmits amb l'administració general de l'Estat es van registrar per via electrònica el 2012, cosa que representa un 66% del total i 4 punts més que l'any anterior.

Pel que fa al Health, un 54% dels usuaris utilitzen internet per demanar cites mèdiques, una xifra molt per sobre de la mitjana europea, segons l'informe. I un 90% dels metges accedeixen a dades i informació a través d'almenys dos aparells digitals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia