Societat

EDUARD BERLOSO

REGIDOR DE SERVEIS SOCIALS

“Voreja la immoralitat que hi hagi gent al carrer i pisos buits”

A finals del 2012 van iniciar converses amb bancs perquè cedissin pisos buits per a lloguer social. No se'n van sortir?
La veritat és que vam fer molta feina i vam tenir diverses reunions a Girona i amb directius d'entitats a Barcelona, i sortíem amb bones impressions i bones intencions. La realitat, però, és que tot allò no es va traduir en fets reals. Va ser decebedor que després de tot només aconseguíssim entre set i deu pisos amb la gran quantitat d'habitatges buits que hi ha a la ciutat.
El consistori els oferia garanties per fer les cessions?
Sí, és clar que els ho posàvem molt fàcil i assumíem compromisos com a institució. Els garantíem que cobrarien el lloguer establert, que tornaríem els pisos en bon estat i que assumiríem millores en marxar els inquilins si feia falta, i fins i tot, si eren pisos que ja havien estat ocupats, assumíem la inversió per posar-los al dia.
Després de la moció aprovada, tenen un altre as a la màniga per pressionar els bancs i multar-los?
Bé, primer els enviarem un requeriment perquè ens diguin quants habitatges tenen buits. Si no responen en el termini que estipulem, després anirem per la sanció. Ha de quedar clar que no anem a la sanció per la sanció; nosaltres apostem per negociar, i ho seguirem fent amb les entitats que ho vulguin. Però és cert que si no ens escolten, després anirem per la sanció. És una situació que voreja la immoralitat, no pot ser que hi hagi gent que s'estigui al carrer i que els pisos estiguin buits.
Aquests passos deixen sense ús la taula de coordinació pel dret a l'habitatge?
Bé, és cert que fa mesos que no s'ha convocat aquesta taula sorgida del ple. La PAH sap que si canvia l'interlocutor no hi ha cap problema per tornar-nos a asseure. Ha de quedar clar que no estem en contra de l'entitat, al contrari, valorem i reconeixem la tasca que ha fet l'entitat per esperonar el moviment, però sí que estem contra la persona que fins ara la representa. Considerem que es mereix un respecte una persona de rellevància com és Ramon Llorente, i si ell no es vol asseure amb aquesta persona l'Ajuntament tampoc hi anirà. Per contra, la taula tècnica que componen professionals de diverses àrees involucrades en aquesta matèria sí que es continua convocant amb normalitat.
Les multes seran ràpides?
Això ho determinaran els terminis i la comprovació que fem. La multa és l'últim recurs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia