Societat

Tribunals

Vint famílies estafades per Unión Hipotecaria

La titular del jutjat d'instrucció número 9 de Barcelona investiga una suposada estafa d'Unión Hipotecaria i l'assessoria financera Vicmar, denunciada per més d'una vintena de famílies de Barcelona i d'altres ciutats catalanes, com Sant Boi i Corbera.

Ignasi Nerín, advocat d'alguns dels afectats, va explicar ahir que aquesta empresa —que s'anunciava per ràdio i diaris— oferia reunificar els deutes amb un préstec hipotecari pont i requeria una propietat com a aval. En alguns casos, els feien signar un contracte en què s'indicava que havien rebut uns diners (d'entre 40.000 a 60.000 euros) que no veien, i en d'altres signaven xecs que entregaven a l'empresa. En passar cinc mesos, rebien la notificació que se'ls executava el pis en no haver pagat els deutes als bancs.

Ahir havien de declarar com a imputats Pilar Molina Tirado, administradora, Antonio Sánchez i testaferros. Es va ajornar la declaració perquè s'hi estan sumant més afectats de Lleida i Ripoll, entre els quals hi ha una parella d'invidents i persones necessitades. S'ha creat una plataforma d'afectats que té el correu [email protected] per aplegar els damnificats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia