Societat

La comissió de Figueres pels desnonaments continuarà tot i la sortida de la PAPH

La taula acorda continuar treballant i valora la feina feta el primer any

Es proposa recuperar la participació de la plataforma d'afectats per la hipoteca

La comissió d'atenció als desnonaments de Figueres continuarà treballant tot i la decisió de la Plataforma d'Afectats per la Pobresa i les Hipoteques de deixar aquesta taula perquè la considera inoperant. Ahir estava convocada la comissió i els membres que en formen part van acordar-ne la continuïtat, ja que consideren que en l'any de funcionament s'ha fet una bona feina. Segons va explicar l'alcaldessa, Marta Felip, a la sortida, el balanç és positiu i s'han assolit gairebé tots els objectius que es van marcar en el manifest unitari que va elaborar la taula l'any passat.

Els membres de la comissió també van manifestar la necessitat de recuperar ponts de diàleg amb la PAPH perquè es pugui reincorporar a la taula. “És una llàstima que hagin marxat i continuar sense l'entitat més representativa”, va dir l'alcaldessa. La plataforma ja ha comunicat oficialment que deixa la taula. Encara no ho han fet la CUP i ICV, que també n'han sortit.

A partir d'ara la taula d'habitatge es reunirà un cop cada dos mesos i passarà a fer una feina més fiscalitzadora del govern municipal en el tema de l'atenció a les persones en risc de ser desnonades.

A part, ahir la comissió va donar llum verd a presentar al pròxim ple la moció que ha de permetre multar les entitats bancàries amb pisos buits. Precisament Catalunya Caixa i el BBVA també s'han compromès a cedir pisos per a lloguer social a l'Ajuntament. Uns pisos que s'afegiran als deu de Bankia i als de la caixa. En total el consistori disposa de més de trenta habitatges, comptant els que ha cedit també la Generalitat.

LA DATA

19.12.13
Es va anul·lar
l'última comissió convocada després que la PAPH anunciés que no hi aniria i convoqués una protesta.

LA FRASE

Hem fet pràcticament tot el què marcava el full de ruta del manifest de l'any passat
Marta Felip
alcaldessa de figueres

LA XIFRA

3
membres
de la comissió d'atenció als desnonaments han abandonat la taula: la PAPH, la CUP i ICV.

La marxa de la plataforma

El 18 de desembre la Plataforma d'Afectats per la Pobresa i les Hipoteques va anunciar que deixava la taula d'habitatge perquè considerava que en un any no s'ha fet res. Això va fer anul·lar una trobada amb els bancs que tenia prevista la comissió per l'endemà d'aquell dia i va enrarir l'ambient. Diversos grups de l'oposició es van mostrar crítics aleshores, i ICV i la CUP també van decidir anar-se'n. Finalment, però, la taula continuarà i ara prova de tornar a la normalitat, després de la tempesta viscuda a finals de l'any passat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia