Societat

Barcelona no tindrà un carrer dedicat a Joan Antoni Samaranch

El consistori descarta el canvi de nom de l'actual Passeig Olímpic perquè la proposta no té “el mínim consens”

Amb tot, si la proposta aconsegueix “el mínim acord” més endavant sí que es faria el canvi

L'expresident del Comitè Olímpic Internacional (COI), Joan Antoni Samaranch, no tindrà un carrer de Barcelona amb el seu nom. L'Ajuntament de Barcelona, que havia iniciat un procés per dedicar-li una avinguda, ha descartat finalment la petició de la Fundació Sport Cultura Barcelona, que a finals del 2012 va proposar que l'actual Passeig Olímpic portés el nom de Samaranch. Així ho ha comunicat el regidor del districte de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, en resposta a la carta que van presentar 33 entitats del districte barceloní contra la iniciativa. De fet, la petició, que també va fer el grup municipal del PP, va aixecar polèmica a les xarxes socials amb les etiquetes #Samaranch i #NoAvingudaSamaranch.

En resposta a la carta que van presentar el quatre de desembre de l'any passat diverses entitats del districte de Sants-Montjuïc a l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias; Jordi Martí ha dit que són “conscients del desacord que hi ha al voltant d'aquesta qüestió entre una bona part de la ciutadania i les entitats, especialment de Sants-Montjuïc”. Per això, ha assegurat que ni l'Ajuntament ni el districte no faran el canvi de nom perquè “no gaudeix actualment del mínim consens”. Amb tot, fonts del consistori han insistit que si la proposta aconsegueix “el mínim consens” més endavant sí que es farà el canvi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia