Societat

Sis detinguts per presumptes agressions a grups d'ultres el 12-O

Aquest matí la policia escorcolla, per ordre judicial, Can Vies, un centre okupat del barri de Sants de Barcelona

Una vintena de furgons de la brigada mòbil dels Mossos d'Esquadra encerclen la casa

Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir 6 persones, totes elles de nacionalitat espanyola i majors d'edat, per la seva presumpta relació amb l'agressió que van patir un grup de persones el passat 12 d'octubre. Se'ls imputa els delictes de lesions, amb l'agreujant de motius d'odi, i delictes de danys. L'operació policial, que continua oberta, ha estat ordenada pel Jutjat d'Instrucció número 19 de Barcelona.

Des de primera hora del matí, uns vint de furgons de la brigada mòbil dels Mossos d'Esquadra encercla aquest matí Can Vies, un centre ocupat del barri de Sants de Barcelona. Fonts policials han informat que no es tracta d'un desallotjament sinó d'un escorcoll ordenat pel jutge per buscar proves relacionades amb els fets. Diversos dels detinguts tenen ja antecedents policials per delictes de lesions, danys, contra l'ordre públic, contra la salut pública o denúncies per portar armes prohibides.

Els mateixos gestors del compte de Twitter de Can Vies han anunciat aquesta operació i asseguren no saber-ne el motiu.

Els fets, denunciats per ‘España en marcha', van tenir lloc al barri de Sants de Barcelona quan diverses persones van agredir, amb un alt grau de violència, un grup de persones que havien assistit a un acte celebrat a la muntanya de Montjuïc el 12 d'octubre.

L'atac va tenir lloc sobre les 16.30 hores, i va anar dirigit contra diverses persones que estaven prenent unes consumicions assegudes a la terrassa d'un bar. Els joves agressors, la majoria dels quals anaven encaputxats, van actuar, segons detallen els mossos, “de forma organitzada, planificada, amb rapidesa i amb una alta dosis de violència”. Fruit de l'agressió van resultar ferides quatre persones de diversa gravetat que van necessitar assistència mèdica. A més es van causar danys a l'establiment per un valor superior als 1.300 euros.

La policia està convençuda que el grup d'agressors va sortir de forma organitzada de la casa ocupada Can Vies per tal de realitzar l'atac. I és per aquest motiu que els investigadors policials, prèvia autorització judicial, han efectuat aquest matí una entrada i escorcoll en aquest local per tal de trobar estris o materials relacionat amb l'atac.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia