Societat

La Conferència Episcopal avisa Rajoy que no accepta el supòsit de malformació per a l'avortament

“L'eliminació d'un ésser innocent mai és la solució a un problema”, afirma el portaveu

Reclama “polítiques socials i lleis d'acompanyament als més dèbils”

El secretari general i portaveu de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), José María Gil Tamayo, ha afirmat aquest dijous que els bisbes espanyols consideren que la llei de l'avortament presentada pel ministre Gallardón és un “avenç positiu” però ha advertit també que l'Església rebutjarà qualsevol modificació del text que inclogui la malformació com a supòsit vàlid per a practicar un avortament. “L'eliminació d'un ésser innocent mai és la solució a un problema, perquè en aquest cas acabaríem amb la fam al Món eliminant les persones”, ha dit abans de recordar que “per molt restrictiva que sigui”, considerarà “injusta” qualsevol normativa que empari l'avortament en cap de les seves fórmules.

El secretari general de la CEE ha fet aquestes manifestacions en una roda de premsa on ha presentat les conclusions de la Comissió Permanent, on ha reiterat que l'Església espanyola sempre estarà al costat del “dret a la vida”, perquè “l'avortament no és la solució de la mateixa manera que el nen que naixerà no és el problema”.

En aquest marc ha demanat a l'executiu espanyol que no es plantegi obrir una escletxa i permetre l'avortament en casos de malformació, encara que siguin greus. El que cal fer, ha dit, són “polítiques socials i lleis d'acompanyament als més dèbils”.

En una nota que ha fet pública, la Conferència Episcopal defensa que l'avortament “no és una qüestió subjecta a suposades reformes o modernitzacions” perquè “no és progressista pretendre resoldre els problemes eliminant una vida humana” que és “sagrada des de la concepció fins a la fi de la vida natural”.

Llei d'Educació

En aquesta Comissió Permanent els bisbes també han dialogat sobre la situació en què queda l'ensenyament religiós a la LOMCE. En aquest marc, han valorat “positivament” que la Llei reguli l'ensenyament de relgió catòlica a Primària i Secundària, malgrat que han mostrat la seva “insatisfacció” respecte a la regulació al Batxillerat “perquè no es garanteix l'oferta obligatòria de l'assignatura per part dels centres ni tampoc que els alumnes puguin optar per ella”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia