Societat

Trias destitueix el director de la candidatura dels Jocs Olímpics d'hivern

El govern municipal assegura que la decisió de prescindir d'Enric Truñó no suposa que Barcelona renunciï a la candidatura per als jocs del 2026

El PSC considera que la destitució suposa “enterrar el projecte olímpic”

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha destituït el director de l'oficina tècnica de la candidatura dels Jocs Olímpics d'hivern des del 2010, l'exregidor socialista Enric Truñó, perquè creu que la possible candidatura per al 2026 l'ha de dirigir una altra persona, segons han explicat a Efe fonts del govern municipal. Les mateixes fonts han assegurat que aquesta decisió no significa que la ciutat renunciï a concórrer com a candidata als jocs.

Segons ha avançat el diari El País, el consistori va prendre la decisió a finals d'any i les funcions de Truñó les ha assumit la tinent d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de Barcelona, Maite Fandos.

La decisió de prescindir dels serveis de Truñó es va prendre una vegada que es va constatar que el repte del 2022 quedava aparcat i s'obria “un nou període per estudiar la candidatura de Barcelona per al 2026”.

L'equip de govern municipal considera que ha “d'obrir-se un període per refer la candidatura i presentar una opció vàlida per al 2026 sobre la base de treball que ja ha fet Truñó”.

Fonts municipals consultades per Europa Press assenyalen que, encara que la decisió va sortir del consistori, va ser “consensuada” amb l'afectat.

L'alcalde, que va ser qui va nomenar Enric Truñó com a càrrec de confiança, ha considerat que aquesta labor “ha de tenir una nova direcció per donar-li un nou impuls”, segons ha assenyalat una portaveu de la regidoria de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l'ajuntament.

Els grups municipals en l'oposició han criticat que Trias no els hagi informat de la destitució ni dels nous plans de la candidatura per al 2026.

El president del grup municipal del PSC a l'Ajuntament, Jordi Martí, ha lamentat la destitució de Truñó i ha considerat que aquesta decisió suposa “enterrar el projecte olímpic”.

El líder socialista ha comentat que aquesta situació “es veia venir des del moment en què Trias va prendre la decisió de no presentar la candidatura al 2022”.

Martí també ha retrat al govern municipal que prescindeixi de “la persona que havia fet un projecte brillant, que coneix molt a fons i té totes les relacions i els contactes en l'àmbit olímpic i l'energia perquè aquesta aventura arribés a bon port”. Al seu parer, la decisió s'ha pres “a l'estil Trias”, és a dir, “en comptes de sortir, dir-ho i defensar-ho, amaga el cap sota l'ala i ho fa per la porta del darrere”.

Enric Truñó va ser regidor de l'ajuntament de Barcelona entre el 1979 i el 1989 pel PSC i va ser el regidor d'Esports durant els Jocs Olímpics del 1992 que es van celebrar a la capital catalana. L'anterior alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, el va nomenar el 2010 comissionat de la candidatura per als Jocs Olímpics d'hivern Barcelona-Pirineus.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia