Societat

Clam unànime en la defensa de la immersió lingüística

La comunitat educativa rebutja la nova resolució del TSJC

CiU fa una crida a buscar la unitat de totes les forces polítiques

ERC demana defensar el model fins a les últimes conseqüències

L'escola de Catalunya ho diu clar i català: defensa sense fissures del model lingüístic d'ensenyament i rebuig frontal de la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que obliga a impartir el 25% de les classes en castellà.

La difusió ahir de la resolució de la sala contenciosa va generar durant tota la tarda un degoteig de reaccions amb les úniques veus discrepants del partit i l'entitat que des de fa anys han decidit portar als jutjats el funcionament de l'escola catalana: Ciutadans i Convivència Cívica Catalana.

El sentit general de les reaccions el va expressar el col·lectiu Som Escola, que en un comunicat penjat al seu web va dirigir-se al govern de la Generalitat per demanar-li que continuï blindant el model d'immersió lingüística. Aquest col·lectiu recorda que és el Parlament que legisla sobre la matèria i que és el Departament d'Ensenyament l'administració competent en la distribució dels horaris lectius.

L'organització va anunciar que la setmana vinent es reunirà per estudiar quines accions es poden activar per respondre “a un nou pas en l'escalada judicial contra el model d'escola catalana en llengua i continguts”.

Al costat de Som Escola es van manifestar els representants sindicals, CCOO i UGT, que van contraposar les sentències judicials a la realitat que es viu a l'escola, on el conflicte lingüístic és inexistent i el conflicte és cosa de “molt poques famílies”.

En el terreny polític, CDC va apostar per la conveniència de fer una “convocatòria de totes les forces polítiques que van avalar al seu moment la llei d'educació de Catalunya i veure quina posició adoptem, no com a govern sinó com a país”, segons va anunciar Josep Rull, secretari d'organització.

Mentrestant, ERC animava el govern a arribar fins a les últimes conseqüències en la defensa de la immersió, i ICV apostava per no tocar el model, “digui el que digui el TSJC”, segons Dolors Camats. La CUP va cridar a desobeir la resolució.

LES FRASES

Cal una trobada de totes les forces per veure com actuem, no com a govern sinó com a país
Josep Rull
secretari d'organització de CDC
És injust que el desig d'una minoria vulgui passar per sobre de les lleis de què s'ha dotat la majoria
Anna Simó
portaveu d'ERC
S'està desmuntant a cop de sentència un sistema educatiu que ha funcionat bé durant aquests anys
Ferran Mascarell
conseller de cultura
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia