Societat

civisme

Expulsió dels incívics dels habitatges turístics a Lloret

La policia local podrà ordenar fer fora inquilins dels apartaments destinats al turisme

Si no se'ls expulsa se sancionarà la propietat i l'empresa gestora amb multes d'entre 1.500 i 3.000 euros

La policia local de Lloret de Mar podrà ordenar l'expulsió dels apartaments turístics dels inquilins amb conductes incíviques. I si no se'ls fa fora, podrà sancionar els propietaris i les empreses gestores dels habitatges.

El ple municipal va aprovar ahir modificacions de l'ordenança de civisme i convivència ciutadana, perquè “no pot ser que la gent que treballi estigui indefensa davant d'una colla de brètols”, va assegurar Jordi Martínez (CiU), tinent d'alcalde de Seguretat Ciutadana. En aquest sentit, a partir d'ara es podran sancionar les conductes incíviques greus que es cometin a l'interior o a l'exterior dels habitatges turístics. Quan es produeixi una situació d'aquestes, agents de la policia local s'hi desplaçaran, aixecaran acta i multaran els autors. Però això no és tot. També tindran potestat per exigir als propietaris que expulsin els turistes dels apartaments. Si no ho fan i la policia torna a ser requerida per una altra situació d'incivisme, es multarà de nou els turistes. Però també hi haurà sancions per als propietaris dels habitatges i les empreses gestores. Amb multes d'entre 1.500 i 3.000 euros. I així cada vegada que es requereixi la presència policial. “Apostem per la responsabilitat solidària dels propietaris i els gestors; ells són responsables del que passi a dins”, va apuntar Martínez. Així, la primera sanció es dirigirà al turista, i si el propietari no l'expulsa, a partir de la segona serà una triple sanció: turista, propietat i empresa gestora.

Altres sancions

També se sancionarà, amb multes d'entre 750 i 1.500 euros, l'incompliment d'obligacions com ara tenir visible el full de reclamacions o el telèfon de contacte i que hi hagi una persona responsable localitzable les 24 hores del dia. Aquesta responsabilitat, i per tant també les multes, recaurà tant sobre el propietari com sobre l'empresa gestora.

D'aquesta manera, l'Ajuntament de Lloret de Mar continua la seva croada per millorar el model turístic. En aquest cas, centrant la batalla en els apartaments turístics. Jordi Orobitg (ERC), tinent d'alcalde de Turisme, va assegurar que a la demanda d'habitatges turístics “només se li pot donar sortida si és en un context normatiu que beneficiï la ciutadania i que no ocasioni problemes de convivència”. Segons el regidor, la nova normativa permet a la propietat i a l'empresa gestora “garantir uns màxims de qualitat i de confiança que els clients agraeixen”.

LA FRASE

Establim un marc normatiu per fer compatible l'activitat turística amb les necessitats de la ciutadania
Jordi Martínez
regidor de seguretat ciutadana

Multes pels apartaments il·legals

El ple municipal de Lloret de Mar també va aprovar ahir una modificació del POUM respecte als habitatges d'ús turístic per adaptar-se a la nova normativa de la Generalitat de Catalunya. Amb aquest text es podran establir habitatges turístics a qualsevol punt de la ciutat. ”És important perquè Lloret és una població turística, però també pot ser perillós, perquè ara es podran posar en qualsevol lloc”, va explicar Jordi Martínez, tinent d'alcalde de Seguretat Ciutadana. És per això que, a part de les mesures sobre civisme i convivència, l'Ajuntament es reserva la potestat de poder aprovar una ordenança temàtica en el futur que en limiti les zones. A més, s'estableixen multes d'entre 1.500 i 3.000 euros per aquells apartaments turístics que no estiguin legalitzats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia