Societat

El govern garanteix que farà complir la LEC

Homs recorda que en matèria lingüística la Llei d'Educació catalana no ha estat recorreguda ni impugnada

El portaveu assegura que l'executiu “no defugirà la responsabilitat de defensar l'interès general” de la comunitat educativa

El conseller de la Presidència i portaveu del govern, Francesc Homs, ha assegurat que el govern defensarà la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) davant la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) d'imposar un 25% de les classes en castellà a les classes dels fills de les cinc famílies que ho han demandat.

El portaveu ha recordat que, “en matèria lingüística”, la LEC no ha estat recorreguda ni impugnada davant el Tribunal Constitucional i que, per tant, el govern té l'obligació de fer-la complir. En aquest sentit, ha indicat el TC assenyala que “la proporció raonable” del català i el castellà a l'escola la fixarà l'autoritat educativa, que a Catalunya és el departament d'Ensenyament.

Homs ha lamentat que “alguns volen desmuntar per la porta del darrere” un model que “garanteix la cohesió social, coneixement del català i castellà i és legal”. “Un model que s'ha construït durant 30 democràticament, legalment, amb un extraordinari consens i amb l'aval de la sentència del TC”, ha subratllat.

Per aquest motiu, ha volgut deixar clar que “com a govern no defugirem la responsabilitat de defensar l'interès general, dels alumnes, pares i comunitat educativa i d'un model educatiu que ha donat uns fruits constatables”.

En qualsevol cas, ha defensat que “la rèplica TSJC s'ha d'expressar no en declaracions sinó en recursos” i ha recordat que Ensenyament ja està preparant un recurs contra la interlocutòria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia