Societat

L'Ajuntament de Figueresmultarà els que tinguin habitatges buits

El ple ha aprovat la proposta feta per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, després que el gener se n'ajornés l'aprovació

Els informes tècnics alerten que cal personal per aplicar les sancions

L'Ajuntament de Figueres imposarà multes als propietaris que tinguin pisos desocupats. El ple va aprovar dimarts la proposta feta per la Plataforma d'Afectats per la Pobresa i les Hipoteques (PAPH) de la ciutat. Tots els grups polítics hi van votar a favor, excepte el PP, que es va abstenir. L'aprovació del text s'havia ajornat en el ple del mes de gener perquè l'equip de govern de CiU va al·legar que primer calia que la proposta es debatés a la Comissió d'Atenció als Desnonaments, que pocs dies després hi va donar llum verd.

Precisament, el regidor de la CUP, Joan Font, va retreure al govern de Marta Felip aquesta decisió i la va qualificar de “greu error”. “És una moció presentada per una entitat i el govern no ho va permetre. I es va decidir només per haver sortit de la comissió de desnonaments, com a rebequeria de l'equip de govern, com un atac de banyes. I és de molt mal gust”, va dir Joan Font. El regidor hi va afegir que aquest ha de ser un primer pas per resoldre el problema, tot i que demanava un pas més. CiU també va trobar positiu que es camini cap a aquesta solució. Xavi Monfort, d'ICV, també va retreure que no s'hagués comunicat a la PAPH el llum verd de la comissió de desnonaments.

El text aprovat preveu imposar fins a tres multes coercitives de 100.000 euros als propietaris de pisos buits, començant per bancs i grans empreses. També preveu que es pugui iniciar un procés sancionador en cas que es mantingui la desocupació d'un habitatge.

Els informes dels tècnics de l'Ajuntament diuen que per tirar endavant aquesta proposta cal “una estructura organitzativa amb personal administratiu” per complir amb celeritat i eficàcia la tramitació. I adverteixen que actualment, a Figueres, no hi ha aquest personal disponible.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia