Societat

judicial

El jutge de pau de Vidreres, suspès per haver militat a CDC

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha apartat Joan Colls Vall-Llosera del càrrec de jutge de pau de Vidreres per haver militat a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). El màxim òrgan judicial de l'Estat ha considerat que Colls ha comès una falta molt greu.

Segons la resolució signada per José Luis Terrero Chacón, secretari general del CGPJ, “la conducta del jutge suposa un greu trencament del principi d'independència que inspira la funció jurisdiccional i de la confiança que en un estat de dret ha d'inspirar la funció jurisdiccional a la societat”.

Joan Colls Vall-llosera va ser nomenat jutge de pau de Vidreres el 21 de març del 2000, càrrec que ha ocupat ininterrompudament. La darrera renovació data del 16 d'abril de l'any passat. El gener del 2007 va passar a militar a CDC amb la intenció de ser-ne el cap de llista a les eleccions municipals, tot i que al final no va ser així. El febrer de l'any passat, pocs dies abans de la seva renovació, va sol·licitar la baixa de CDC. Precisament, Colls va al·legar que en el moment de la seva renovació ja no era militant de CDC i que desconeixia la incompatibilitat del càrrec amb la militància.

Tot i això, el secretari general del CGPJ considera que se li suposa a Colls “una activitat i formació específica i, en definitivam, una situació incompatible amb la ignorància per la que pretén la degradació de la seva responsabilitat”.

Una mà negra

Jordi Camps, alcalde de Vidreres, va lloar ahir la tasca desenvolupada per Colls. “Trobo trist que hi hagi algú que per enveja o per maldat hagi denunciat una persona que està treballant pel poble de Vidreres; només es va a fer mal.” Camps considera que serà el mateix Colls qui donarà compliment a la resolució i s'apartarà del càrrec.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia