Societat

Rigau basarà el recurs al TSJC a demostrar que el castellà no és residual

El govern revela que 450 centres educatius fan assignatures no lingüístiques en espanyol

La Generalitat rep 151 sol·licituds d'ensenyament bilingüe

Els serveis jurídics de la Generalitat estan enllestint el recurs que presentaran avui contra la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que insta cinc centres a fer el 25% de les classes en castellà. La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va avançar ahir que basarà el text a demostrar que “el castellà no és residual a Catalunya ni, encara menys, en el sistema educatiu”.

En una compareixença al Parlament, Rigau va revelar que a Catalunya hi ha 459 escoles i instituts que imparteixen alguna assignatura no lingüística, com ara matemàtiques, plàstica i geologia, en castellà. D'aquests centres, 332 són escoles de primària i 127, centres de secundària. “Tothom que ha estudiat en el model d'escola catalana ha esdevingut bilingüe”, va assegurar la consellera.

Rigau es va referir també a les 151 sol·licituds d'ensenyament bilingüe que va presentar ahir a més de seixanta centres Convivencia Cívica Catalana, segons ells, fruit de l'interès que ha despertat en molts pares l'última resolució del TSJC. La consellera d'Ensenyament va admetre que el seu departament havia rebut més d'un centenar de peticions en aquest sentit, però va remarcar que moltes “no es refereixen a cap alumne, no estan signades, no posen el nom de l'alumne ni el nom de l'escola”. “N'hi ha que es refereixen a la universitat, a les llars d'infants i a escoles en llengua estrangera”, va emfasitzar Rigau.

Ensenyament respondrà “una per una les peticions de les quals tingui totes les dades” com “fa sempre”. La major part dels pares –va explicar Rigau– accepten la resposta que els dóna el departament sobre les garanties que els ofereix el centre perquè els alumnes aprenguin català i castellà, i una minoria, com els cinc casos a què es refereix el TSJC, opten per la via judicial.

Segons Rigau, bona part de les peticions que van rebre ahir tenien data del setembre o l'octubre, els nens han estat escolaritzats amb normalitat i no s'ha rebut cap queixa dels pares.

3.000 beques de menjador senceres

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va anunciar ahir que la Generalitat concedirà, per primera vegada, 3.000 beques de menjador amb el 100% de l'import a alumnes en situació d'“extrema severitat”. En total, el govern concedirà 70.000 beques de menjador que beneficiaran 67.000 alumnes després d'acordar uns criteris de renda homogenis amb tots els consells comarcals. El govern hi invertirà 40,8 milions d'euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia