Societat

Malestar a les aules pels cursos d'Albiol

El professorat de les escoles d'adults de Badalona lamenten que l'alcalde bequi 35 alumnes que fan un curs d'accés a la universitat mentre ignora els centres públics

El govern del PP no entén les queixes

“Els alumnes esmatricularan per rebre diners. Si no ja estarien
a les nostres aules”

La inauguració del centre cultural El Carme (heretat de l'anterior govern del PSC i CiU) i l'arribada de la Universitat de Barcelona a aquest equipament del cor de Badalona estaven cridats a ser els productes estrella del primer mandat de l'alcalde Garcia Albiol. Una de les primeres iniciatives impulsades en aquest marc, els cursos remunerats per a aturats majors de 25 anys que volen accedir a la universitat, ha arrencat, però, enmig d'una pluja de crítiques. Es tracta d'un curs de tres mesos, dirigit a 35 persones, que percebran, a canvi d'assistir a classe, 500 euros mensuals. Si superen la prova d'accés a la universitat, ingressaran mil euros més. L'Ajuntament de Badalona destina 100.000 euros a cada promoció.

Davant aquesta iniciativa, el professorat de les escoles d'adults de la ciutat s'endú les mans al cap. En un comunicat signat pels quatre centres existents, han manifestat “sorpresa i indignació” davant una iniciativa que ignora l'oferta ja existent a la ciutat. No entenen que es destinin tants diners del fons públic a becar 35 persones, quan les escoles i les aules d'adults reuneixen més de dues mil persones, moltes a l'atur, que s'han de pagar els llibres i el material. Els signants pensen que moltes de les persones que s'han inscrit al nou invent d'Albiol “es matricularan només per rebre diners”: “Ja que si volguessin fer un curs d'accés a la universitat ja estarien a les nostres aules.”

L'executiu del PP va lliurar a les direccions dels quatre centres cartells que anunciaven els cursos d'El Carme, per mirar de reclutar algun alumne. Alguns centres s'han negat a penjar-los, tot i no amagar el projecte a l'alumnat. Els professors insten el govern del PP a aturar el projecte i reinvertir aquests diners en les escoles de la ciutat (en dos casos tenen moltes deficiències en l'edifici) i en els seus alumnes, que “van a classe per iniciativa pròpia, no a canvi de pagues i recompenses”.

Dos partits de l'oposició de Badalona, el PSC i ICV-EUiA, també s'han mostrat molt crítics. Els socialistes han denunciat “l'obscurantisme del procés de selecció, sense barems ni puntuació” (segons Albiol, se n'ha fet càrrec la UB), així com la manca d'un conveni que en reculli tots els requisits. ICV-EUiA entén que el curs “és una mesura per obtenir clientela i de màrqueting del PP, que genera una despesa innecessària i menysté les escoles d'educació de persones adultes de la ciutat”.

El regidor d'Educació, Juan Fernández, ha manifestat sorpresa davant les crítiques de les escoles d'adults. Explica que l'Ajuntament està treballant de valent perquè els dos centres que ara no estan en un edifici òptim “comencin el pròxim curs en bones condicions” i defensa que l'executiu local no pot deixar de promoure iniciatives remunerades pel fet que no beneficiïn tothom. “Si actuéssim així no podríem fer cap pla d'ocupació, cap escola taller...” “Hem de treballar per beneficiar tantes persones com sigui possible”, ha sentenciat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia