Societat

comerç

L'Ajuntament de Tossa vol els llums dels aparadors oberts fins més tard

El consistori demanarà als botiguers que retardin l'apagament de la il·luminació

Es vol donar resposta així a la petició feta pels hotelers de part dels turistes

Els turistes que visiten Tossa de Mar han fet arribar als hotelers del municipi l'inconvenient que els llums dels aparadors de les botigues es tanquin massa aviat. Lamenten que, quan al vespre surten a passejar, no poden badar amb el que s'hi mostra. I els hotelers han traslladat aquesta petició al consistori. A l'estiu, amb el bon temps, és habitual que els turistes surtin a passejar a la nit pels carrers del municipi i es troben que moltes botigues tenen les persianes abaixades i els llums apagats.

L'Ajuntament, que no pot obligar els comerciants a deixar els llums oberts fins més tard, sí que els farà arribar el neguit del sector per si s'avenen a fer-hi alguna cosa. La proposta del consistori és que es mantinguin els llums dels aparadors oberts fins més tard i es tanquin amb temporitzadors.

“Els hotelers diuen que els clients es queixen que molt aviat ja no poden mirar aparadors”, va explicar Gisela Saladich, alcaldessa de Tossa de Mar. El govern local espera que amb aquesta mesura s'eviti la sensació de “tancament excessiu” dels comerços quan acaba la jornada, amb les persianes opaques i sense llum als aparadors. “Es dirà als botiguers que mirin de fer esforços en aquest sentit”, va afirmar Saladich, que va puntualitzar: “Ja hi ha gent que ho fa.”

Tossa de Mar, un municipi amb el turisme com un dels principals motors econòmics, podria solucionar amb aquesta iniciativa un segon problema. I és que, segons va explicar l'alcaldessa, “hi ha barris que potser queden una mica foscos a la nit”.

Campanya de reciclatge

L'alcaldessa de Tossa traslladarà aquest prec als comerciants del municipi en pròximes trobades amb el sector. En aquestes reunions, el consistori també informarà els botiguers d'altres qüestions com ara la campanya de reciclatge de la brossa.

LES FRASES

Cada vegada hi ha més gent que vol obrir negocis que portin gent tot l'any
Gisela Saladich
alcaldessa de Tossa de Mar
Hi ha barris que potser queden una mica més foscos
Els hotelers deien que els clients es queixaven que molt aviat ja no podien mirar aparadors; se'ls dirà que mirin de fer un esforç

Trencar l'estacionalitat

Una altra reivindicació del sector hoteler és la voluntat de trencar l'estacionalitat i aconseguir que Tossa tingui turistes més enllà de la campanya d'estiu. L'Ajuntament comparteix aquesta idea, però, a part de difícil, veu que és “un peix que es mossega la cua”: si no hi ha turistes, no hi ha activitat i, si no hi ha activitat, no vindran visitants. “Com s'aconsegueix que la gent obri més temps?”, es pregunta l'alcaldessa. Saladich es va comprometre a “donar suport” a les idees que puguin sorgir per ampliar la temporada. “Cada vegada hi ha més gent que vol obrir negocis que portin gent tot l'any”, es va felicitar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia