Societat

educació

Incidents en una manifestació per les retallades en educació

Jornada de vaga a universitats i instituts

Uns incontrolats ataquen oficines bancàries i fan destrosses

Uns 3.000 estudiants es van manifestar ahir a la nit a Barcelona, com a final d'una jornada de vaga a les universitats i els instituts contra les retallades en educació, la llei Wert i el canvi de model que, en opinió dels mateixos estudiants, és de caràcter mercantilista.

Un grup d'incontrolats van protagonitzar durant aquesta manifestació nocturna alguns incidents. Aquest grup es va moure des de la plaça Espanya fins a la plaça dels Països Catalans, i van provocar diverses destrosses en el mobiliari urbà i van abocar alguns contenidors d'escombraries a terra.

Un altre grup es va dedicar a atacar i trencar els vidres de diverses oficines bancàries. Els Mossos d'Esquadra van carregar en diverses ocasions, però van tenir dificultats per controlar aquests grups d'incontrolats. A les 10 de la nit ja s'havien dispersat.

Al matí s'havien fet dues manifestacions, en les quals no hi va haver cap incident. La jornada estava convocada pels Sindicats d'Estudiants dels Països Catalans i l'Associació de Joves Estudiants de Catalunya. Al matí, uns centenars d'estudiants van marxar cap a la seu de la Borsa de Barcelona i la del Departament d'Ensenyament, on van fer arribar una carta a la consellera Irene Rigau. Altres estudiants van fer una segona manifestació entre la plaça Universitat i la Via Laietana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia