Societat

Fins a 4.399 desocupats fugen del pou de l'exclusió

L'Obra Social de La Caixa fa balanç del programa Inclusió

La iniciativa implica empreses i tècnics d'inserció

La profunditat de la crisi econòmica i la dificultat de fer-hi front de manera efectiva a través dels mecanismes tradicionals ha obligat a entitats de tot tipus posar en marxa programes de suport als aturats de llargada durada amb l'objectiu, sempre difícil, d'evitar que aquests s'enfonsin de forma irremeiable en el pou de l'exclusió. Un d'aquests programes és el que apadrina l'Obra Social de La Caixa amb el nom d'Incorpora, i com bé diu el seu anunciat, persegueix el propòsit de reenganxar a la societat i al mercat laboral els que n'han quedat expulsats. Els responsables d'Incorpora van fer ahir balanç de l'impacte del programa que durant l'any passat va fructificar en la consecució de 4.399 llocs de treball per a persones en risc d'exclusió. La xifra suposa millorar els registres de l'any 2012 quan es van aconseguir 2.990 llocs de treball.

En el programa social s'hi han implicat, per un costat, 1.406 empreses de Catalunya, i per un altre, 101 entitats socials que han aportat la participació de 217 tècnics d'inserció social. Incorpora posa en contacte uns i altres a través d'un servei gratuït d'assessorament i acompanyament en accions de responsabilitat social corporativa.

Incorpora es va posar en marxa el 2006 i busca afavorir persones amb discapacitat, aturats de llarga durada, joves en risc d'exclusió i víctimes de la violència de gènere, exreclusos, immigrants. L'accés al lloc de treball es produeix prèvia selecció i prèvia realització d'un pla formatiu que implica dues-centes hores lectives i un centenar més de pràctiques.

L'acció es du a terme a tot l'Estat on durant l'any passat es va facilitar l'accés a un lloc de treball de 14.638 persones, quasi 5.000 més que el 2012, amb una especial atenció per al col·lectiu dels més joves. El projecte també es desenvolupa al Marroc i a Polònia.

LES XIFRES

101
entitats socials han participat en el programa Incorpora, amb la col·laboració de 217 tècnics.
14.638
llocs de treball ha creat el programa Incorpora a tot l'Estat espanyol. També es fa a Polònia i al Marroc.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia