Societat

Infraestructures

La nova presó de Tarragona ja té funcionaris treballant-hi

Gordó anuncia un acord per desencallar els accessos

Diu que funcionarà el 2015, però no hi ha data

Les obres de la nova presó Mas Enric del Catllar, a Tarragona, ja fa temps que estan acabades. No hi ha data concreta d'obertura més enllà de reiterar que es posarà en marxa en el transcurs del 2015, però, de moment, ja hi ha vuit funcionaris que treballen en tasques logístiques. Ho va explicar ahir el mateix conseller de Justícia, Germà Gordó, aprofitant la seva visita a Tarragona amb motiu de les Jornades de Dret del Treball i de Seguretat Social, que es fan a la ciutat.

El màxim responsable del departament va anunciar que el mes vinent es rubricarà un acord entre els ajuntaments de Tarragona i el Catllar, la Diputació de Tarragona i el mateix govern català per desencallar l'adequació dels accessos al nou centre penitenciari. També queda pendent de resoldre la gestió de les aigües residuals i, en aquest sentit, l'Agència Catalana de l'Aigua, la Generalitat i l'Ajuntament del Catllar han acostat posicions i podrien anunciar un acord d'aquí a un parell de mesos, segons informa l'agència ACN.

Més enllà de resoldre els diferents marcs de col·laboració, l'equip de vuit treballadors que des d'ahir està destinat a Mas Enric té l'encàrrec de revisar l'estat del centre i supervisar les obres que falten, com la de bugaderia i cuina, comprovar els sistemes de seguretat i les instal·lacions, i formar el personal que hi treballarà.

A més de celebrar l'entesa, l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va explicar que amb la posada en marxa del centre s'habilitarà una línia de transport urbà entre la ciutat i la nova presó, pensada sobretot per a treballadors i familiars dels reclusos.

A Figueres, enguany

A diferència de la de Tarragona, Gordó sí que va assegurar que el nou centre penitenciari Puig de les Basses de Figueres entrarà en funcionament aquest any. La Generalitat preveu que sigui a principi del tercer trimestre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia