Societat

successos

Una menor de 13 anys n'apallissa una altra a Sabadell

Unes amigues van enregistrar l'agressió amb el mòbil

La DGAIA li farà un seguiment perquè no és imputable

La direcció general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) de la Generalitat farà un seguiment a la nena que va clavar una pallissa a una altra nena a Sabadell (Vallès Occidental), amb psicòlegs i educadors, després que la fiscalia de menors els hagi remès el cas perquè no és imputable des d'un punt de vista penal, ja que només té 13 anys.

Segons van informar fonts del Departament de Benestar Social i Família a l'agència Efe, tot i que la DGAIA encara no té constància que la fiscalia de menors els hagi remès el cas, està previst que l'escolar segueixi els protocols habituals en el cas de menors inimputables (fins a 14 anys) que hagin incorregut en un delicte.

Els fets van succeir el 26 de febrer al voltant d'un centre educatiu de Sabadell, quan l'agressora es va embrancar a cops i puntades de peu a la cara i al cap de l'altra nena, a qui va arribar a arrossegar pels cabells, en presència d'almenys dues altres noies, que no van intervenir per aturar l'agressió. Una ho va enregistrar amb el mòbil i ho va penjar a internet. La menor agredida no va patir lesions de gravetat.

La família de la víctima va denunciar als Mossos l'agressora, la qual van derivar a la fiscalia de menors i aquests, a la DGAIA, perquè, tot i que li falta poc, encara no té 14 anys i no se li pot imposar una mesura educativa. Lluny de mostrar penediment, l'agressora va justificar després l'atac escrivint en el seu compte d'una xarxa social que, si havia pegat a l'altra noia, havia estat perquè “tenia motius per fer-ho”.

Rigau, preocupada, en parla amb l'alcalde

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, es va mostrar ahir “preocupada” pel comportament violent d'una menor contra una altra a Sabadell, una agressió penjada a internet i que va ser enregistrada amb un mòbil. Rigau va considerar que és greu per la violència exercida, però encara ho és més pel fet que les altres noies que eren al voltant gravessin l'incident i no ajudessin a parar la pallissa.

En el vídeo, es veu com una noia colpeja repetidament amb el puny i els peus el cos i el cap d'una altra menor que és a terra cridant i tapant-se el crani amb les mans. A més, l'estira dels cabells i l'arrossega per terra. Almenys tres menors són al voltant, i una avisa l'agressora que pari, que “hi ha gent” a prop. Rigau va detallar que n'havia parlat amb l'alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, i el director dels serveis territorials d'Ensenyament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia