Societat

ANTONIO RODRÍGUEZ

HIPNOTERAPEUTA FORENSE

“La hipnoteràpia podria resoldre casos del passat”

Veí de Palafrugell, actualment imparteix classes a la UNED de perfils criminològics, com a director adjunt i professor, i també a la Universitat de La Laguna, a Tenerife, on és director del departament de suport a la criminalística forense. Ha elaborat una tesis sobre la bioinformació genètica, en la qual diu que és possible determinar si una persona morta ha comès un crim
Espero que en menys d'una dècada sigui un mètode revolucionari; l'FBI hi està molt interessat
Ha fet una tesi sobre la bioinformació genètica. Què és?
És el traspàs d'informació del passat viscuda pels nostres avantpassats. És un tema que ja va sorgir als anys setanta a través d'un amic meu, Fernando Jiménez del Oso, i abordava la reencarnació dels nostres avantpassats; però jo no hi crec, en aquests temes. Un dia, amb Jiménez del Oso, vam posar en estat hipnòtic una noieta de Badalona i de cop i volta ens va parlar amb alemany. Ho vam gravar i ens vam quedar parats pel contingut: deia que era una doctora forense de l'època de la Segona Guerra Mundial, de Hitler. Vaig anar a Alemanya a comprovar-ho i vaig localitzar la doctora a la qual es referia la noia; per tant, de reencarnació, res de res.
I com va reaccionar la doctora?
Es va quedar perplexa i molt nerviosa. Ens va dir que tot allò era un secret. Tenia 80 anys i va posar molt d'interès a conèixer la noia. I quan vam fer els ADN, vam descobrir que eren familiars. La doctora ens va confessar que durant la guerra va tenir una filla i li van prendre. A més, ens explicava que en la gravació la noieta utilitzava el mateix deix i les mateixes expressions en alemany que la doctora feia servir. Ens va demanar mantenir-ho en secret perquè l'havien obligat a treballar en camps de concentració. Les següents sessions que vam fer amb la noia i el que comentava coincidien amb el que ens havia explicat la doctora. Però va quedar en un calaix, perquè era molt gros. Fa quatre anys, vaig reprendre-ho perquè vull aplicar-ho amb la intenció de resoldre casos.
Diu que és possible determinar si una persona morta va cometre un crim hipnotitzant un descendent?
Sí, si el familiar s'hi presta. Se sotmet a un nivell d'hipnosi molt profund perquè pensa que el cervell no deixa de ser un ordinador, amb carpetes. Cal accedir a la carpeta d'aquella persona concreta, la de les transmissions de gens, la informació que ens passen els nostres pares.
Però no són tècniques acceptades per un jurat.
Només hi ha tres casos que s'han acceptat com a prova. Hi ha una qüestió dels drets humans que s'interposa, en el sentit que és l'anul·lació del conscient d'una persona, però si aquesta persona s'hi ha prestat voluntàriament, no existeix l'anul·lació. L'FBI hi està molt interessat.
El que m'ha explicat de la doctora alemanya, semblava un episodi d'Expediente X
Podria ser-ho, però no hi ha res d'ocult. Sí que hi ha unes anomalies. Però pensa que amb els errors hi ha els encerts. Fleming va descobrir la penicil·lina per error. La hipnoteràpia es podria aplicar en qualsevol cas del passat. Perquè l'impacte pot ser tal que ho inhibeix, i queda en un estadi com d'amnèsia.
Tendim a oblidar els mals moments. És com si el nostre ADN no volgués recordar el dolent que haguessin fet els avantpassats. És això?
Sí, a vegades m'han vingut familiars que volen saber de l'avi, per exemple, i em demanen total discreció. Per la tranquil·litat de la família.
En casos de la Guerra Civil?
Per exemple, es podrien aclarir moltes coses de la guerra amb una exactitud impressionant. Un cas: em va venir algú que tenia curiositat pels seus avantpassats. I quan vam arribar a la carpeta de l'avi ens vam trobar que havia matat un gos perquè havia contret la ràbia i l'havia enterrat en un turó molt concret sota un om. I després de dos dies vam trobar els ossos del gos.
L'FBI hi està interessat?
Diversos científics americans ho intuïen i no s'atrevien a fer-ho. És una de les policies més avançades. Ho vaig començar com un passatemps, un divertiment, però ha anat prenent força. Espero que en menys d'una dècada sigui un mètode revolucionari per resoldre crims. He estat a Quantico, a la seu de l'FBI, i he impartit classes.
La hipnosi no és qüestió de fe?
Cada persona té una manera per caure en un estat hipnòtic. Hi ha operacions que es fan amb hipnosi perquè els pacients són al·lèrgics a qualsevol tipus de cloroform.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia