Societat

La Pedrera patrocina l'estació de Provença

La fundació de la casa signa el primer acord per caracteritzar una estació de transport públic amb elements gaudinians

El conseller Vila diu que el metro també està obert a marques comercials

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha reafirmat la possibilitat que marques comercials patrocinin estacions de metro de Barcelona i Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). En aquest sentit, Vila defensa que el govern està estudiant múltiples alternatives per garantir la “sostenibilitat” econòmica i financera del sistema públic de transport.

L'única condició que posarà el govern és que les estacions mantinguin la seva nomenclatura habitual al costat de la nova denominació comercial, segons explica l'agència ACN. El titular de Territori i Sostenibilitat ha fet aquestes declaracions durant la signatura d'un acord entre FGC i la Fundació Catalunya-La Pedrera per personalitzar l'estació de Provença en el que es pot considerar el primer acord de patrocini d'estacions de la xarxa ferroviària metropolitana.

Vila ha reconegut que l'interès comercial de les estacions varia en funció de la seva ubicació i que aquest tipus de patrocini és “habitual” en altres països, especialment els anglosaxons. El president de FGC, Enric Ticó, també ha defensat els patrocinis perquè impliquen “menys costos per al contribuent”. La parada disposa des d'aquest divendres d'elements estètics de l'edifici de Gaudí i indicacions per dirigir els passatgers cap a la sortida més propera a la Pedrera. A més, s'ha posat a la venda un nou bitllet combinat que inclou el bitllet de tren més una entrada al monument.

Estació personalitzada

La personalització de l'estació de Provença amb el nom de La Pedrera ha estat aprovada per la Comissió de Nomenclatura de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM). FGC i la Fundació Catalunya-La Pedrera ja treballen en la promoció de visites amb ferrocarrils al recinte del Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages, amb un bitllet combinat.

Ferrocarrils promociona altres bitllets combinats per visitar els recintes de Catalunya en Miniatura, el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, la Colònia Güell, el Museu Molí Paperer i l'Abric Romaní-Parc Prehistòric de Capellades, els museus de la Pell i del Traginer d'Igualada, i el Museu de la Tècnica de Manresa.

Millora del servei de tren a l'Ebre

Quatre trens semidirectes reduiran en uns 20 minuts el trajecte entre Tortosa i Barcelona a partir del 20 de març els dies feiners. Serà un servei que oferiran trens de la sèrie 449, més moderns que els que circulen ara per la línia R16. De moment, però, no hi ha previst millorar ni la freqüència ni la tarifa dels trens a les Terres de l'Ebre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia