Societat

Els usuaris proposen abaratir la targeta T-Mes

L'ATM s'obre a estudiar modificacions tarifàries, però no vol congelar els preus

Els usuaris confien sobretot que el Parlament forci un canvi de rumb

Stop Pujades Transport no para de convocar periòdicament interrupcions pacífiques del servei de metro en diversos punts i a la mateixa hora. Avui convoquen una manifestació unitària a les set de la tarda a la plaça de Sant Jaume que té el suport de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona.

Exigeixen la congelació de les tarifes del 2013, una petició que les administracions no estan disposades a adoptar. El transport públic barceloní és, encara, un dels més barats d'Europa, mantenen els responsables polítics. Però sí que estan disposats a estudiar canvis tarifaris per mitjà de la remodelació de títols en la Taula Social, a la qual l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha convocat els sindicats, la federació veïnal, la plataforma Promoció del Transport Públic (PTP) i la mateixa Stop Pujades. De moment, sense cap resultat i amb força decepció per part de les entitats, que temen que només es vulgui guanyar temps.

No ha estat fins a la reunió d'aquesta setmana que els gestors de l'ATM tenen a les mans un document de propostes elaborat per la PTP com a alternativa a la congelació que la Generalitat es nega a adoptar.

En el camí cap a la fidelització de l'usuari diari del transport, la PTP proposa la supressió de la targeta T-50/30, que seria absorbida per la T-Mes, però al preu d'aquella, més barat que el d'aquesta. Amb 42 viatges mensuals ja sortiria a compte comprar la T-Mes proposada. També planteja que la T-10 tingui la validesa limitada a un mes i no a tot l'any com ara, però que se'n rebaixi el preu. De fet, es convertiria en una mena de T-10/30.

Es tracta de rebaixar algunes tarifes, però a través de la remodelació de títols existents sense haver de fer-ho directament sobre els títols que tot just s'acaben d'encarir. Les entitats de la Taula Social, però, confien més en un gest polític forçat per la pressió parlamentària i la mobilització ciutadana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia