Societat

Els bisbes indiquen que la malformació fetal “no és negociable” en una llei

El secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola reclama acompanyar amb polítiques socials la reforma de la llei de l'avortament

José María Gil Tamayo remarca que ningú parla de “la conciliació de la feina de la dona amb el seu paper insubstituïble com a mare”

El secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), José María Gil Tamayo, ha indicat que la qüestió de la malformació del fetus en l'avantprojecte de llei per a la protecció de la vida del concebut i dels drets de la dona embarassada “no” és “negociable”.

“Jo no voldria que en l'avantprojecte, la qüestió de la malformació del fetus fos un àmbit del que és negociable per al seu trànsit en l'aprovació o la discussió parlamentària”, ha assegurat aquest dilluns al palau de Cibeles de Madrid, durant un esmorzar organitzat per la COPE. En aquest sentit, ha insistit que “un nen en el si de la mare amb deficiències no és intercanviable per una negociació política” i ha demanat als polítics que no facin d'aquesta qüestió “una arma llancívola, de controvèrsia electoral”.

A més, ha reclamat “polítiques socials” que acompanyin aquest avantprojecte, ja que assegura que està “sentint poc” en aquest sentit. “S'està parlant de llibertat de la dona, però ningú està parlant de conciliació de la vida de la feina de la dona amb el seu paper insubstituïble com a mare”, ha precisat.

Al seu entendre, s'ha d'ajudar la dona “no en una opció entre llibertats”, sinó amb polítiques que “acompanyin i facilitin que una dona no es vegi en aquesta tragèdia” d'haver d'optar per “la mort d'un fill”. La maternitat, segons ha recordat Gil Tamayo, “no és una cosa per la qual s'hagi de donar el condol a una dona”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia