Societat

infraestructures i serveis

Més retards a Rodalies per un nou robatori de cable

Uns 50.000 passatgers de la línia R2 i dels trens de Tarragona, Lleida i Girona han estat afectats

El cable va desaparèixer al tram entre Sants i Bellvitge

Uns 50.000 passatgers s'han vist afectats aquest dimecres per un nou robatori de cable de coure a les línies ferroviàries de Rodalies de Catalunya amb els consegüents retards que ha causat l'aturada del servei. Els trens de la línia R2 de rodalies i els trens de mitja distància de les línies R11, R14, R15 i R16 acumulaven retards al matí de 30 minuts de mitjana, segons la companyia Renfe, però el cert és que els passatgers provinents de fora de la primera corona metropolitana denunciaven retards d'una, dues o fins a cinc hores – aquest era el cas d'una noia que a TV3 explicava que havia sortit de Falset a les 9 del matí i havia arribat a Sants a les 2 del migdia.

Al voltant de les sis del matí, en iniciar-se el servei ferroviari, es detectaven problemes de senyalització en un tram de vies entre les estacions de Barcelona Sants i Bellvitge. Els operaris van acabar confirmant l'absència d'un centenar de metres de cable de coure, que hauria estat robat de la xarxa de comunicacions entre les dues estacions. La companyia va cancel·lar alguns combois i va haver de deixar inoperativa una via mentre es van portar a terme els treballs de reposició del cablejat.

Els trens més afectats han estat els de la R2 nord i R2 sud en direcció a Garraf i Sant Celoni pel que fa a Rodalies, així com la R11, cap a Girona i Portbou, i la R14, R15 i R16, cap a Lleida i les comarques de Tarragona pel que fa als serveis de mitja distància.

Poc després de la una del migdia, es normalitzava el pas de trens per totes les vies però els retards acumulats ja es van mantenir per sobre dels trenta minuts de mitjana, segons Renfe. L'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) denunciarà el robatori dels més de cent metres de cable de coure davant els Mossos d'Esquadra.

La setmana passada, un altre robatori de cable va causar retards a la línia de Puigcerdà.

LA XIFRA

100
metres de cable
van ser robats la matinada d'ahir a la xarxa de comunicacions entre Sants i Bellvitge
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia