Societat

Rigau supedita l'aplicació del decret sobre el castellà a la feina del grup de treball proposat per Wert

Confirma que Catalunya hi participarà perquè vol analitzar com afecta la norma a cada comunitat amb dues llengües oficials

La consellera reitera que la “pressa excessiva” de Wert per aplicar la LOMQE

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha supeditat l'aplicació del decret sobre el castellà el proper curs a la feina que faci el grup de treball sobre el text. Ha respost així a la secretària d'Estat d'Educació, Montserrat Gomendio, que aquest dimecres va dir que la norma s'aplicaria “sí o sí” el curs 2014-2015. “La secretària d'Estat ho va dir, però jo li dic que s'ha d'analitzar. Si s'ha convocat un grup de treball és perquè s'ha d'analitzar i veure les conseqüències que té el decret en les diferents modalitats d'aplicació de cada comunitat”, ha argumentat.

Rigau, per tant, ha confirmat que Catalunya participarà en aquest grup de treball perquè vol comprovar com afecta el decret a cada comunitat amb dues llengües oficials.

En declaracions als periodistes després d'inaugurar la II Jornada Art i Disseny De l'escola a l'empresa, Rigau ha constatat que el fet que s'hagi decidit crear un grup de treball sobre el decret demostra que aquesta qüestió “es plantejava amb una pressa excessiva”, i que primer calia analitzar el text per veure quin impacte té en tots els territoris que tenen dues llengües oficials.

La consellera ha recordat que la LOMQE ja porta un calendari de modificacions molt alt i ja s'han hagut de canviar terminis precisament per això. “Es posa de manifest que qui vulgui canviar el sistema educatiu, si no es té en compte a tots els implicats, és molt difícil programar una llei des d'un laboratori i que es porti a terme des del laboratori i no des de la realitat”, ha argumentat.

Rigau ha aprofitat per criticar la “improvisació” del Ministeri d'Educació amb aquesta llei, que porta dos calendaris, l'oficial i el real, “que no estan ben ajustats”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia