Societat

Els cinc centres obligats a impartir el 25% de l'horari en castellà podran personar-se en la causa

El TSJC admet la petició de les escoles afectades

La Fundació Escola Cristiana de Catalunya confia que, mitjançant les actuacions jurídiques, es pugui mantenir el model lingüístic a les escoles afectades

La Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) ha comunicat que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès la petició dels cinc centres afectats per les interlocutòries que els obligaven a impartir un 25% de castellà a les aules de personar-se en la causa. Així, a mesura que el TSJC ha anat responent les sol·licituds de personació, s'han anat presentant els recursos corresponents per part de les titularitats i de les AMPAs. La setmana que ve es presentaran els relatius a la darrera escola que ha rebut “més tardanament” la providència de personació, segons ha dit FECC. La fundació confia que amb les actuacions jurídiques, es pugui mantenir el model lingüístic a les escoles

Finalment, el TSJC ha admès la petició de les quatre escoles concertades afectades per les interlocutòries que les obligaven a impartir almenys un 25% de castellà a les aules a personar-se en la causa, així ho ha confirmat aquest dijous Fundació Escola Cristiana de Catalunya.

D'aquesta manera, a mesura que el TSJC ha anat responent les sol·licituds de personació, s'han anat presentant els recursos corresponents per part de les titularitats i de les AMPAs. En el cas de l'escola pública, només s'ha presentat un recurs per part de la titularitat.

A través d'un comunicat la FECC ha manifestat la seva confiança en que, mitjançant les actuacions jurídiques, es pugui mantenir el model lingüístic a les escoles afectades, que “entenem que s'ajusta plenament a allò que fixa la legislació educativa catalana i que és el que en tot moment hem defensat, car és el model que garanteix la cohesió social”.

A partir del moment en que es presentin tots els recursos a aquest tribunal, tant el departament com FECC resten a l'espera de les possibles resolucions del TSJC i, segons indica el comunicat de Escola Cristiana “actuarem en conseqüència, i consensuadament, com hem fet fins ara”.

A més, FECC afegeix que “en tot moment, i fins a data d'avui, s'ha preservat el normal desenvolupament de l'activitat acadèmica dels centres, que no han variat els seus usos lingüístics”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia