Societat

infraestructures i serveis

Trias no fa cap concessió als usuaris del transport

Plataformes i veïns surten decebuts d'una reunió en què esperaven un gest polític

La Plataforma Trens Dignes de l'Ebre proposa no pagar diumenge

Els representants de les plataformes Stop Pujades i Promoció del Transport Públic (PTP) i de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) han sortit decebuts de la reunió d'aquest dimarts al vespre amb l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias. Després de reunions amb tècnics de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), les tres entitats estan convençudes que només un gest polític de la Generalitat o l'Ajuntament pot fer possible una rebaixa de tarifes, i encara més quan el Parlament acaba d'instar per majoria al govern que reconsideri l'encariment del 2014 i els títols de viatge existents.

Però no han aconseguit aquest gest en la primera reunió amb qui és el màxim responsable polític de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), l'operador que suporta el gruix del deute –546 milions– del transport públic a Catalunya. Els representants dels usuaris lamenten que l'alcalde torni la pilota a l'ATM, segons el president de la FAVB, Lluís Rabell. Trias no ordenarà cap marxa enrere en les tarifes perquè “això posaria en greu perill el sistema”, segons lamenta Rafael Lora, de Stop Pujades. Rabell es mostra preocupat perquè no s'albira cap llei de finançament del transport metropolità que pugui introduir, per exemple, cànons als peatges de les autopistes, segons ell, perquè precisament s'estaria imposant una taxa a les entitats financeres amb qui TMB ha de renegociar el deute. És un peix que es mossega la cua que Generalitat i Ajuntament intentaran salvar recorrent a l'estatal Institut de Crèdit Oficial (ICO) per refinançar el dèficit.

Les tarifes també són motiu de protesta a les Terres de l'Ebre. La Plataforma Trens Dignes i el col·lectiu Jóvens de l'Ebre convoquen per diumenge una acció amb el lema #avuinopaguem. Es durà a terme a la línia R15, al tren que surt de Flix a les 17.38 h, i a la línia R16, al tren que arrenca de Tortosa a les 17.25 h. “Serà una acció de desobediència civil, educada i pacífica. No adquirirem el bitllet com a protesta per les tarifes excessives ”, explica el portaveu de la plataforma i secretari general de CCOO a l'Ebre, Josep Casadó.

La protesta coincidirà amb la manifestació a Deltebre contra el pla hidrològic de l'Ebre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia