Societat

Integració

A Europa, sense obstacles

Eduard Carreras, un jove de Llagostera afectat per distròfia muscular, impulsa una llista europea centrada en defensar els drets dels discapacitats

Necessita recollir 15.000 signatures per presentar-s'hi

Tot va començar fa un parell d'anys com un joc entre Eduard Carreras, un jove de 25 anys de Llagostera afectat per una distròfia muscular, i un amic seu de Màlaga. Per la indumentària que portaven quan anaven junts, els van començar a anomenar “eurodiputats”. L'amic malagueny de l'Eduard va morir fa un any a conseqüència de la seva malaltia i aquella idea que havia sorgit de la pura anècdota va tenir, de sobte, sentit. Així que Eduard Carreras, a qui el fet de tenir una malaltia de les anomenades rares i anar amb cadira de rodes no li ha representat cap obstacle a l'hora d'emprendre noves aventures, ha endegat un projecte –que ell qualifica de “petit gran repte”– per presentar una candidatura a les pròximes eleccions europees. La llista, encapçalada per ell i integrada per col·legues de Pontevedra, Màlaga, València i Madrid afectats també per alguna malaltia minoritària, ha estat batejada amb el nom d'Agrupació d'Electors DER (Discapacitados y Enfermedades Raras). La candidatura té com a objectiu defensar a Europa una millor qualitat de vida de les persones dels col·lectius esmentats. “No volem viure de la política, sinó lluitar pels nostres drets allà on creiem que es prenen les grans decisions”, explica el jove. La investigació de totes i cadascuna de les malalties rares, l'absència de llista d'espera per fer rehabilitació i l'accessibilitat total als espais i serveis públics són alguns dels punts del programa de l'Agrupació d'Electors DER.

D'entrada, la primera meta és reunir entre l'1 i el 12 d'abril les 15.000 signatures necessàries per fer efectiva la presentació de la llista. Si això prosperés, vindria la fase de la campanya, la qual durien a terme molt probablement mitjançant un vídeo. I finalment, les votacions. “Si sortís escollit un eurodiputat afectat per una malaltia rara, seria una cosa mai vista”, raona Carreras. Conscient de la dificultat que comporta tot el procés i de les escasses probabilitats que aquest culmini amb èxit, afirma que es donaria per satisfet si aconseguís fer bullir l'olla al voltant de les necessitats dels grups que representa i que polítics amb més possibilitats de sortir escollits com a representants de la cambra europea fessin seves alguns de les reivindicacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia