Societat

El Fòrum Social fa una crida per canviar el sistema

A Barcelona es faran des d'avui fins diumenge propostes de lluita alternatives al capitalisme

Es volen fer visibles les iniciatives que ja estan en marxa

El Fòrum Social Català (FSCat), que comença avui i s'acabarà diumenge a la seu de la Universitat de Barcelona (UB), a la plaça Universitat, fa una crida a la ciutadania perquè participi en la creació d'un nou sistema mundial alternatiu, solidari i just. Les línies centrals de la trobada biennal d'organitzacions i moviments socials són que la transformació social no és possible sense l'articulació global, i que, a Catalunya, ja no només es somnia que un altre món és possible, sinó que ja hi ha iniciatives que hi treballen.

L'economista Arcadi Oliveres i l'exregidora de Ciutat Vella Itziar González seran alguns dels participants. González, en la presentació d'ahir, va plantejar que la transformació del món és “una tasca infinita, de més d'una generació”, i va afegir-hi que el FSCat és un bon espai per fer-ho, perquè és “inclusiu, alternatiu i creatiu”. Oliveres –pare del FSCat– va destacar que la trobada és més necessària que mai per la crisi “excepcionalment dura”.

Tant Oliveres com González van assenyalar que les propostes del FSCat no són especulatives, sinó reals. Hi haurà, per exemple, la campanya Banca Armada, de Justícia i Pau, que interpel·la els presidents dels bancs per les seves inversions en armes; els observatoris ciutadans municipals, amb els quals es poden controlar els pressupostos públics, o el Multireferèndum, que vol aprofitar les eleccions europees per consultar sobre els transgènics o el control democràtic del sistema energètic.

LES XIFRES

70
tallers, conferències i debats
es faran al voltant de les desobediències i resistències, o les experiències alternatives.
120
col·lectius, organitzacions i moviments socials
col·laboren amb el Fòrum Social Català, que s'obre aquesta tarda.
15
anys
fa de les mobilitzacions de Seattle contra l'Organització Mundial del Comerç, origen del Fòrum Social Mundial.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia