Societat

educació

El TC admet a tràmit els recursos a la llei Wert

La decisió no comporta la suspensió de la Lomqe

Wert afirma que es tracta d'un pas jurídic intranscendent

El ple del Tribunal Constitucional va admetre a tràmit ahir els sis recursos d'inconstitucionalitat presentats pel govern i el Parlament de Catalunya, els governs d'Andalusia, Astúries i Canàries, i el grup parlamentari socialista al Congrés contra la llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (Lomqe). L'anomenada llei Wert, però, no queda en suspensió, ja que no ha estat el govern espanyol qui l'ha impugnat i ara l'executiu estatal, el Congrés de Diputats i el Senat disposen de quinze dies per personar-se en els diferents procediments i formular al·legacions.

L'admissió a tràmit dels recursos dóna resposta a les al·legacions presentades pel Parlament de Catalunya el 26 de febrer amb els vots de CiU, ERC, el PSC, ICV-EUiA i la CUP i del govern de la Generalitat, que consideren l'anomenada llei Wert recentralitzadora i lesiva amb les competències de Catalunya recollides a l'Estatut com ara les que permeten el model d'immersió lingüística en català. Els recursos es basen en l'informe del Consell de Garanties Estatutàries, que va considerar inconstitucionals diversos articles de la Lomqe.

La decisió de l'alt tribunal no va semblar que inquietés el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, que va assegurar que es tracta d'“un tràmit absolutament automàtic”. De fet, des del mateix TC ja es va deixar ben clar que “l'admissió a tràmit [dels recursos contra la Lomqe] no suposa cap pronunciament sobre el fons dels recursos, que es resoldran en pròximes dates”.

El PSOE, però, veu el got mig ple. “Creiem que som a l'inici del final d'una llei que mai s'hauria d'haver aprovat i la comunitat educativa estarà molt satisfeta”, va dir el portaveu socialista d'educació, Mario Bedera.

LES FRASES

L'admissió dels recursos és un tràmit absolutament automàtic
José Ignacio Wert
ministre d'educació
Som a l'inici del final d'una llei que mai s'hauria d'haver aprovat
Mario Bedera
portaveu d'educació del psoe
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia