Societat

VIDA SOCIAL

Besalú, capital dels artistes del ferro

La 20a fira de forjadors reuneix gent creativa d'arreu del país, que exposen una cinquantena de peces

La Fira de Forjadors i Artistes del Ferro de Besalú, nascuda fa dues dècades, ha tornat a la seva cita dels dies de Setmana Santa amb una exposició en què es poden veure 49 peces de creadors catalans, tot i que també n'hi ha algunes de procedents de l'Estat espanyol. La mostra està instal·lada a can Llaudes, una casa senyorial del Prat de Sant Pere. En aquesta plaça s'hi fan demostracions de forja cada dia, tot i que és en els dies festius quan hi participen més artistes.

L'ànima de la fira és Pere Soler, que se'n va fer càrrec ara fa dotze anys. “El sector –explica– ha patit la crisi i hi ha gent que ha hagut de plegar. També es nota amb el fet que hi ha més peces petites, que són més barates.” Tot i que la trobada serveix principalment perquè els artistes facin contactes amb possibles clients, aquests dies es fan algunes vendes. La majoria de peces tenen uns preus que van dels 200 als 1.500 euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia