Societat

la vida social

La tradició de Rams dóna l'inici a la Setmana Santa

El bisbe Francesc Pardo va presidir la benedicció de palmes i palmons, que va atraure centenars de fidels la plaça dels Apòstols de Girona

Sant Climent comença les representacions de la Passió

La tradició de Rams va deixar pas ahir a la Setmana Santa, i la benedicció de les palmes i els palmons del diumenge de Rams es va fer arreu de les comarques gironines. Ahir al matí els carrers eren plens de famílies que es dirigien a la celebració litúrgica però també es paraven a fleques i pastisseries a recollir el tortell, que com és tradició, els padrins regalen als seus fillols.

A la ciutat de Girona, a les onze del matí la plaça dels Apòstols –davant la Catedral– es va omplir de famílies que esperaven amb les palmes, palmons, rams de llorer i d'olivera la benedicció del bisbe, Francesc Pardo. S'hi van congregar més de cinc-centes persones. És una de les més multitudinàries de la demarcació.

El bisbe va començar la celebració saludant els assistents, especialment els nens i nenes, i dirigint-se als fidels recordant-los que la festa commemora l'entrada de Jesús de Natzaret a Jerusalem i, segons l'Evangeli, el suport popular que va rebre. “Hem vingut a recordar Jesús, fill de Déu, quan entra a Jerusalem, i ho fa amb un burret, no amb un cavall, com un general, no”, va dir. El Bisbe Pardo, a més, va dir que l'inici de la Setmana Santa també ha de servir per recordar que “Jesús va morir per nosaltres a la Creu i va ressuscitar”. L'acte va seguir dins la catedral de Girona amb la lectura de la Passió de Crist.

Els actes de la Setmana Santa s'escampen arreu de les comarques gironines durant aquests dies, un cop celebrades les processons dels Dolors i el Diumenge de Rams.

La Passió a Sant Climent

Precisament, ahir a la tarda Sant Climent Sescebes, a l'Alt Empordà, es va fer la primera representació de la Passió, que es fa a l'escenari de l'Horta d'en Cusí. Tradicionalment la Passió santclimentenca, que arriba als 38 anys d'història, es representava a la nit, però a partir del robatori de tot el cablejat elèctric pocs dies abans de les funcions del 2011 es va optar per passar les sessions a la tarda i aprofitar la llum solar. Les representacions s'han hagut d'adaptar a les noves condicions d'horari i, segons els organitzadors de la Passió, pren una nova dimensió i a la vegada es beneficia d'una llum natural que, de manera canviant, esdevé un element molt important dins la narració del drama sacre. Cal recordar que la Passió de Sant Climent és representa a l'aire lliure i, per tant, ara, Jesús predica a ple sol, entra a Jerusalem quan cau la tarda, i és crucificat just en caure les tenebres.

Es faran més representacions el pròxim divendres 18 i el diumenge 20, totes a les 6 de la tarda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia