Societat

Gran efectivitat d'un nou fàrmac per als malalts d'hepatitis C per cirrosi

Un 95% dels malalts del fetge que ja han pres el medicament s'han acabat curant

Fins ara es tracten amb injeccions amb molts efectes secundaris

Un estudi del grup de recerca de l'hospital Clínic i de l'Institut Biomèdic Pi i Sunyer demostra l'elevada efectivitat dels medicaments antivirals. Els fàrmacs antivirals orals curen el 95% de casos d'hepatitis C en pacients amb cirrosi.

Aquest estudi internacional ha estat reconegut per la prestigiosa revista mèdica The New England Journal of Medicine, que en publica l'informe i l'assenyala com un dels millors avenços de les últimes dècades contra la cirrosi. L'estudi del Clínic i de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques Pi i Sunyer (Idibaps) va analitzar 380 pacients amb cirrosi avançada i la curació s'ha acostat al 100%, i també s'ha mantingut una molt bona tolerància al medicament.

Els resultats van ser presentats en el congrés sobre la malaltia que es va fer la setmana passada a Londres. Fins ara, la curació arribava només al 40%, mitjançant injeccions d'Interferon, un fàrmac que produeix força efectes secundaris. Alguns pacients es veuen fins i tot obligats a deixar-lo.

El fàrmac oral reactiva el fetge dels pacients cirròtics i aquest es regenera a poc a poc, evitant efectes secundaris com ara la generació de líquid a l'abdomen o les hemorràgies. Un tercer element afavoreix el tractament: el risc de càncer de fetge es redueix també força entre els afectats.

L'hepatitis C és la principal malaltia hepàtica arreu del món. Es calcula que hi ha uns 184 milions de persones afectades pel VHC, la malaltia crònica de fetge més comuna. L'hepatitis C obliga molt sovint a fer un trasplantament de fetge, com a única sortida per als malalts. Un 20% dels casos d'hepatitis C es curen espontàniament, però la resta acostumen a derivar cap a la cronicitat.

LA XIFRA

184
milions de persones estan afectades al món pel virus de l'hepatitis C, la principal malaltia hepàtica.

Més mortalitat per malalties respiratòries

La mortalitat per malalties respiratòries està augmentant un 12%, segons la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica. Prop de 50.000 persones moren cada any a tot l'Estat per aquest tipus de malalties i els pneumòlegs atribueixen la gravetat de les malalties al tabac. Les generacions de fumadors d'avançada edat són les principals víctimes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia